Spor

UEFA Başkanı'ndan Suudi Arabistan eleştirisi

19 Haziran 2023 06:23

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Suudi Arabistan Varlık Fonu'nun 4 takımı satın alması sonrasında yıldız futbolculara yapılan astronomik transfer tekliflerini sert dille eleştirdi. Ceferin, "Kariyeri neredeyse sona ermiş oyuncuları satın alma sistemini futbol geliştiren bir sistem değil" diye konuştu.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, bu yaz Suudi Arabistan Pro Ligi için Suudi Arabistan’ın transfer stratejisi konusunda bir uyarıda bulundu.

Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema gibi isimlerin Orta Doğu ülkesine gitme kararı sonrası, Wolves yıldızı Ruben Neves’in de Suudi Pro Ligi’ne gidebileceği konuşuluyor. Hollanda yayıncısı NOS’a konuşan Ceferin, Avrupa’dan Suudi ligine katılmak için oyuncu göçünden endişe duyup duymadığı soruldu.

Ceferin, "Hayır, hayır, hayır. Bence bu, özellikle Suudi Arabistan futbolu için bir hata. Bu neden onlar için bir sorun? Çünkü onların akademilere yatırım yapmaları, koçları getirmeleri ve kendi oyuncularını geliştirmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ceferin, eleştirilerini sıralarken Suudi Pro Ligi’nin transfer stratejisini geçmişte Çin’in stratejisiyle karşılaştırmaya devam etti: "Kariyeri neredeyse sona ermiş oyuncuları satın alma sistemini futbol geliştiren bir sistem değil. Çin’de tüm oyuncuların kariyerinin sonuna geldiği zaman benzer bir hata yapıldı."

"Kariyerinin sonunda bazı oyuncular para kazanmak ister"

UEFA Başkanı Ceferin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bana kariyerinin zirvesinde olan ve Suudi Arabistan’da oynamaya başlayan bir oyuncu söyleyin. Ama olay para değil. Oyuncular en iyi yarışmaları kazanmak istiyor. Ve en iyi yarışma Avrupa’da."

Ronaldo ve Benzema’nın ayrılışının ardından Avrupa futbolunun en büyük cazibe merkezlerini kaybedip kaybetmediği sorulduğunda, Ceferin şunları söyledi: "Biz onları kaybetmedik. Hâlâ futbol oynuyorlar. Kariyerlerinin sonunda bazı oyuncular para kazanmak için bir yere giderler."