Dünya

Uçakta seks yapma fırsatı sunan şirketlere yoğun ilgi; bedeli 1900 dolar

06 Mart 2024 09:43

T24 Dış Haberler

Eylül ayında İngiliz bir çift, uçak tuvaletinde cinsel ilişkiye girerken yakalandıktan sonra uçakları İbiza'ya indiğinde tutuklanmıştı.

Uçuş, otel ve kiralık araç tekliflerini karşılaştıran bir uygulama olan JetCost tarafından 2016 yılında yapılan bir araştırma, İspanyol kabin görevlilerinin yüzde 14'ünün uçakta bir yolcuyla seks yaptığını ortaya koyarken, bu oran diğer kabin görevlileriyle yaşanan birliktelikler sorulduğunda yüzde 21'e yükseldi. 

Richard Branson'ın havayolu şirketi Virgin için çalışan Mandy Smith adlı eski bir uçuş görevlisi, "Cabin Fever" adlı anı kitabında uçakta seksin kurgu dünyasıyla sınırlı olmadığını açıkça ortaya koyarak, "Bavulum seyahat eden bir seks dükkânı gibiydi" diye yazdı. 

Poppy adlı bir kadın, uçakta ilk kez aynı zamanda uçağın kaptanı olan kocasıyla birlikte olduğunu anlatarak, "Üç çocuğum ve kocamla birlikte Kolombo'dan Frankfurt'a uçuyordum. Uçakta seks yapan insanları hep duymuştum ve 35 bin fitte sevişme macerasını yaşamak benim hayalimdi. Şansımıza her pilotun birkaç saat dinlenebileceği mürettebat dinlenmesi vardı. İnanılmaz seks yaptık" diye konuştu. 

Kris Jenner ise hikayesini doğrudan Cosmopolitan'a anlatmayı tercih etti. "Ticari bir yolcu uçağında birinci sınıfta Caitlyn Jenner ile birlikteydim. Tuvalette seks yaptık ve dışarı çıktık. Kimse bir şey söylemedi. Uçuşun sonunda uçuş görevlisi mikrofonu eline aldı, "Tebrikler Bay ve Bayan Jenner! Az önce yüksek mil kulübüne katıldınız. Sizinle gurur duyuyoruz ve size bir şişe şampanya vermeye karar verdik" dedi. 

Peki neden bu kadar çok insan, önsel olarak küçük ve rahatsız bir alan olan uçak tuvaletinde seks yapmanın denenmeye ve sonra da dünyayla paylaşılmaya değer olduğunu düşünüyor sorusu sorulduğunda ise psikolog Lara Ferreiro bu durumu şöyle açıklıyor: "Adrenalin devreye girer, risk hormonudur ve fiziksel ve duygusal hisleri yoğunlaştırdığı için son derece bağımlılık yapar. Düşük atmosferik basınç nedeniyle orgazm yoğunlaşırken, tehlike hissi birçok kişiyi heyecanlandırır."

Yükseklerde cinsel ilişki hayalleri kuran insanların talepleri doğrultusunda, artık onların bu arzularını yerine getirmek için kurulmuş şirketler var. Bunlardan en bilineni olan Love Cloud, düğünleri, yıldönümlerini, Sevgililer Günü'nü, doğum günlerini ya da diğer "özel günleri" kutlamak için uçuşlar (şimdilik sadece Las Vegas'ta) sunuyor. 

Web sitesine göre, 30 dakikalık uçuş için 995 dolardan bir saatlik uçuş için bin 900 dolara kadar değişiyor. Her yolcuya bir kart ve pilot tarafından imzalanmış, artık "yüksek mil kulübünün bir üyesi" olduğunu gösteren bir sertifika veriliyor. 

Love Cloud'dan hizmet alanların çoğunluğunu çiftler oluştursa da, şirket zaman zaman üç veya dört kişilik gruplar tarafından da rezerve edildiklerini açıkladı. Uçuşlarda yerde bir şilte, kırmızı saten yastıklar ve yatak odasını pilottan ayıran bir perde bulunuyor. Hizmeti kiralayanlar uçağın ses sistemi için kendi çalma listelerini getirebiliyor.