Gündem

Üç yıldır kayyım tarafından yönetilen Yüksekova Belediyesi'ne ipotek

"10 ay boyunca hizmeti bir kenara bırakın, çalışanların maaşı bile ödenemeyecek"

25 Nisan 2019 10:40

 

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre Kaşıkçı, kayyum olarak atandıktan sonra 5 Haziran 2017’de iki kişinin katılığı belediye meclis toplantısında iki karar aldı. Bu kararlarla İller Bankası’ndan kanalizasyon inşaatı için 18 milyon lira, içme suyu inşaatı için ise 78 milyon lira kredi kullandı. Kaşıkçı, bu proje ile ilgili tüm işlemlerin tek yetkilisi olarak da kendisini belirledi.

Kararla kredi borcuna karşılık belediyenin tüm gelirleri ile Maliye Bakanlığı’ndan belediye çalışanlarının maaşlarının ödenmesi ve ilçeye hizmet için gönderilecek para da teminat olarak gösterildi. Bu paranın da yetmemesi durumunda proje kapsamında yapımı tamamlanan inşaatların da İller Bankası’na rehin verilmesi kararlaştırıldı.

31 Mart yerel seçimlerinde HDP’den Yüksekova Belediyesi Eş Başkanlığı’na seçilen İrfan Sarı, Bergama’ya Kaymakam olarak atanan ve ilçeden ayrılan Kaşıkçı’ya tepki gösterdi. Belediyeyi toplam 680 milyon lira borçla kayyımdan devraldıklarını söyleyen Sarı şunları söyledi:

“Yapılandırma için İller Bankası yetkilileri ile görüşmeyen Van’a gitmeden önce aracımızın benzinini dahi zor aldık. Böyle giderse 10 ay boyunca hizmeti bir kenara bırakalım, çalışanlarımızın maaşını bile ödeyemeyeceğiz."

Kayyumun ilçe esnafına dahi borçlandığını ifade eden Sarı, “Esnafa borcumuz 72 milyon TL. Bu kadar harcama nasıl yapıldı da böyle borçlu ve rehin kaldık anlamadık. İller Bankası yetkilileri ile konuşup yapılandırma talep edeceğiz. Bu ay kimse maaş alamadı. Alması da mümkün değil. Tek bir çivi bile çakacak durumda değiliz” diye konuştu.