Dünya

Üç bebek şempanzeyi kaçıranlar yüksek miktarda fidye istedi

24 Eylül 2022 11:03

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde bir barınaktan üç bebek şempanze kaçırıldı ve kaçıran kişiler fidye istedi.

CNN'de yer alan habere göre, barınağın kurucusu Franck Chantereau yaptığı açıklamada, dünyada ilk kez fidye için bebek maymunların kaçırıldığını söyledi.

Chantereau, 9 eylül tarihinde yerel saatle öğlen 3 civarı barınağa giren şahısların beş bebek şempanzeden isimleri Cesar, Hussein ve Monga olan üçünü kaçırdığını ve kendisinin diğer ikisini ise mutfakta saklanmış vaziyette bulduğunu söyledi.

Olaydan bir saat sonra, Chantereau’nun eşine kaçıran kişilerden üç mesaj ve şempanzelerin videosu geldi.

Chantereau, ‘’Bize buraya tatile gelmeleri gerektiği için çocuklarımı kaçırmayı planladıklarını söylediler, ama gelmediler bu yüzden üç bebek şempanzeyi rehin aldılar ve bizden yüksek miktarda fidye talep ediyorlar’’ dedi.

Kaçıran kişiler şempanzeleri uyuşturduklarını ve istedikleri miktarda fidyeyi vermezlerse onlara zarar vermekle tehdit ettiler.

Chantereau, paraları olmadığı için fidyeyi ödemelerinin imkansız olduğunu ve ödeseler bile tekrar yapıp yapmayacaklarının ve bebekleri geri vereceklerinin bir garantisi olmadığını söyledi.

Yetkililer, kaçıran kişileri tespit etmek için araştırmalara devam ediyor.

Chantereau, 2006 yılında barınağın kurulmasının ardından bir grup insanın bebek şempanzelerin uyuduğu yeri ateşe vermesiyle benzer şekilde tehdit edilmişti. O esnada orada bulunan beş yavrudan ikisi ölmüştü.

2013 yılında da barınağın eğitim merkezi ateşe verilmişti, ancak can kaybı olmamıştı.

Chantereu, kaçırılma vakasından dolayı endişeli ve kaçırılmaların daha sık olacağını söylüyor.