Bilim / Teknoloji

Twitter'da yeni özellik; paylaşıldıktan sonra düzenlenen tweetlerin nasıl görüneceği ortaya çıktı

Twitter'ın ''tweet düzenleme özelliği'' görüntüleri yayımlandı

03 Ağustos 2022 15:52

Twitter'ın bir süredir üzerinde çalıştığı tweet düzenleme özelliğinden ekran görüntüleri geldi. Paylaşılan ekran görüntüleri, özelliğin işlevselliğini ortaya koyuyor.
 
Webtekno'nun haberine göre Twitter kullanıcıları, yıllardır paylaşılan tweetleri düzenleyebilmek için bir buton talep ediyor. Bu buton, şirket tarafından uzunca bir süre reddedildi. Ancak geçen aylarda fikrini değiştiren Twitter, yaptığı bir açıklama ile tweet düzenleme butonu üzerinde çalıştığını açıkladı. Şimdiyse konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Yazılımcı Jane Manchun Wong, bu özelliğin nasıl görüneceğine dair ekran görüntüleriniaçığa çıkardı. Paylaşılan ekran görüntülerine baktığımızda, özelliğin oldukça işlevsel olacağına şahitlik ediyoruz. Zira bir tweet düzenlendiğinde, düzenlemenin ne olduğu ve ne zaman yapıldığı gibi bilgiler, tüm kullanıcılara gösterilecek.

Tweet düzenleme özelliği işte böyle görünecek:

Twitter, tweet düzenleme özelliğinin ne zaman yayınlanacağına ilişkin bir açıklama yapmadı. Ancak bu özelliğin birkaç ay içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. Ancak tüm Twitter kullanıcıları, bu özellikten faydalanamayacaklar.

Twitter'ın tweet düzenleme özelliği, şimdilik, Twitter Blue aboneleri tarafından kullanılabilir olacak. Yani bu özellikten faydalanabilmek için ücretli abonelik gerekecek.

Twitter Blue, henüz Türkiye'de mevcut olan bir özellik değil.