Dünya

Twitter'da mavi tık tartışmaları sürerken insanlar adını "Elon Musk" yapınca Musk kızdı: Süresiz cezalar geliyor

07 Kasım 2022 07:38

T24 Dış Haberler

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, platformda birçok kişinin ismini "Elon Musk" olarak değiştirip kendisiyle alay etmesinin ardından "açık bir şekilde parodi olduğunu belirtmeden başkalarını taklit eden hesapların" süresiz olarak askıya alınacağını belirtti. 

Aynı zamanda kendisini Twitter CEO'su olarak atayan Musk pazar akşamı , "Eskiden askıya almadan önce bir uyarı veriyorduk ama artık yaygın onaylamalar yaptığımız için uyarı yapılmayacak" dedi

Musk, "Herhangi bir isim değişikliğinin hesabın mavi tıkı kaybetmesine sebep olacağını" belirtti. 

Pazar günü aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu Twitter kullanıcıları, hesapta görünen isimlerini 'Elon Musk' veya ona yakın bir şeye değiştirip paylaşım yaptıktan sonra hesapları askıya alındı. Hesabı askıya alınanlar arasında ABD'li komedyen Kathy Griffin de bulunuyor.

Oyuncu Valerie Bertinelli de cumartesi günü adını Musk'a çevirerek salı günü ABD'de yapılacak ara seçimler için Demokrat adaylara destek mesajları yayımlamıştı. Bertinelli daha sonra kendi ismine dönerek, "Eğlendim, tamamdır. Sanırım ne demek istediğimi ifade edebildim" yazdı 

Musk'a yönelik bir tür protestoya dönen isim değiştirme dalgası, Twitter'ın onaylanmış hesapları gösteren mavi tıkı 8 dolara satma kararının sebep olabileceği tehlikelere de dikkat çekmeye çalışıyor. 

Musk, bu endişeyle ilgili paylaşımda bulunan eski bir gazeteciye, "Sen problemi temsil ediyorsun: Doğru bilginin tek kaynağının kendileri olduğunu düşünen gazeteciler. Bu büyük bir yalan" yazdı.