Dünya

Twitter'da gündem oldu: Financial Times, "Türk şarkıcı Gaye Su Akyol, Erdoğan'ın en kötü kabusu" başlığını değiştirdi

30 Kasım 2022 16:01

T24 Dış Haberler

Britanya'nın önde gelen finans yayınlarından Financial Times, sosyal medyada tartışma konusu olduktan sonra müzisyen Gaye Su Akyol ile ilgili haberinin başlığını değiştirdi. 

Nick Hasted imzalı söyleşi, Financial Times'ta ilk olarak "Türk şarkıcı Gaye Su Akyol, Erdoğan'ın en kötü kabusu" başlığıyla verilmişti. Haber kısa sürede Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi. 

Gelen tepkilerin ardından haberin başlığı, "Türk şarkıcı Gaye Su Akyol- umut ve özgürlük" olarak değiştirildi. 

Twitter'da birçok kullanıcı başlığı "abartılı" bulurken, bazıları ise "reklam" diye yorumladı. Financial Times'ın kendi sitesindeki yorum bölümündeki bazı kullanıcılar da söyleşinin başlığını "bir PR çalışması" diye nitelendirdi. 

Hasted, söyleşinin girişinde, "Gaye Su Akyol'u son olarak 2019'da İstanbul'da gördüğümde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en kötü kabusunu andırıyordu. Bohem mahallesi Kadıköy'de coşkulu bir kalabalığa şarkı söylerken yarasa kanatlı gümüş bir pelerin ve ona uygun bir büstiyer giymişti, göbeği açıktı ve dizine kadar çekilmiş çizmeleri vardı. Bilinçli olarak ilham veriyordu, cinsel olarak özgürleşmiş,  Türk kadın rock n'roll isyanının bilim kurgu vizyonuydu" yazdı. 

Akyol söyleşide, "O kostümleri giydiğimde kendi süper kahramanım oluyorum. Hani Süpermen telefon kulübesine gidiyor ve kendisi olarak çıkıyor ya..." dedi.

Financial Times, başlık değişimi hakkında bir açıklamada bulunmadı.