Dünya

'Tuz tanesinden küçük' taklit Louis Vuitton çanta 64 bin dolara satıldı

Çantaya mikroskop ile bakıldığında 'LV' harfleri görülebiliyor

30 Haziran 2023 07:17

T24 Dış Haberler

Lüks çantalara merakı olanlar Chanel'in klasik flap çantasını veya Hermes Birkin'leri duymuştur, ancak MSCHF'nin 'Mikroskobik Çanta'sının aynı üne sahip olduğunu söylemek pek mümkün değil.

0.03 inç genişliğinde olan ve New Yorklu sanat kolektifi MSCHF tarafından yapılan 'Mikroskobik Çanta' o kadar küçük ki parmak ucuna yerleştirildiğini insan gözü tarafından zor görülüyor. Buna rağmen çanta, bu hafta yapılan bir müzayede de 60 bin dolardan fazlaya satıldı.

Neon yeşil çanta, 3D printer ile yapıldı ve Louis Vuitton'un OnTheGo çantalarının bir kopyası olarak tasarlandı. Mikroskop ile bakıldığında çantanın üzerinde ikonik markaya ithafen LV yazıldığı açıkça görülüyor. 

MSCHF'nin çantası, şarkıcı Pharrell Williams tarafından kurulan online müzayede evi Joopiter tarafından satışa çıkarıldı. Joopiter'e göre çanta, 63 bin 750 dolara alıcı buldu. 

Pharrell Williams, mevcut olarak Louis Vuitton'ın da erkek giyim tarafının kreatif direktörlüğünü yapıyor. New York Times'ın aktardığına göre birçok MSCHF, tasarımdan önce Williams'la temasa geçmedi. 

MSCHF'den Kevin Wiesner, "Williams büyük şapkaları seviyor, o yüzden ona acayip küçük bir çanta yaptık" dedi. Kolektif, ayrıca tasarım için Louis Vuitton'dan izin almadıklarını belirtti. 

MSCHF'nin müzayede için hazırladığı tanıtımda 657 x 222 x 700 mikrometre büyüklüğündeki çantanın "bir tuz tanesinden küçük" olduğu belirtildi.