Gündem

Tutuklu gazeteci Elif Akkuş’tan Babalar Günü mesajı: Hayatta olmadığın için mutluyum, bu haksızlık karşısında çok acı çekerdin

16 Haziran 2024 10:42

25 yıldır çalıştığı TRT’den üç aylığına gerekçesiz şekilde uzaklaştırılan ve çıkarıldığı Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanan gazeteci Elif Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkilinin cezaevinden gönderdiği Babalar Günü mesajını yayımladı. Akkuş, yaşamını yitiren babasına “Hayatta olmadığın için mutluyum, bu haksızlık karşısında çok acı çekerdin” satırlarını yazdı.

25 yıl TRT’de çalıştıktan sonra bir süre önce gerekçesiz şekilde görevinden uzaklaştırılan ve Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanan gazeteci Elif Akkuş, cezaevinden Babalar Günü mesajı gönderdi. Akkuş’un mesajını avukatı Hüseyin Ersöz, X hesabından yayımladı.

Akkuş’un mesajı şöyle:

“Sevgili Baba, belki de ilk kez Babalar Günü’nde hayatta olmadığın için mutluyum. Bu haksızlık ve zalimlik karşısında çok acı çekerdin biliyorum. Ama ben dimdik ayaktayım. Beni öldürmeyen şey güçlendiriyor. Çünkü ben, gerçeklerin verdiği güçle enfes aldım ve almaya devam ediyorum. Başım dik, bu sürecin nedenini bilmediğim bir öfkenin nedeni olduğunu biliyorum. İnandığım tüm değerlere sahip çıkmaya devam ediyorum, uğrunda ne bedel ödemiş ve ödüyor olursam olayım! Yaşasaydın, acı çeksen de benimle gurur duymaya devam ederdin, biliyorum. Başı dik yaşayan babalar ve kızlarıyız biz. Sen başka yerde olsan da bu değişmedi değişmeyecek. İnandığı değerler uğruna değişmedi değişmeyecek. İnandığı değerler uğruna bedel ödeyen tüm kızların babalarının günleri kutlu olsun. Ve aslan gibi yetiştirdikleri evlatlarının da ! Seni seviyorum.

Kızın Elif

Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi”