Gündem

Tutuklanan eski Binbaşı Emek: “Hablemitoğlu milli bir adamdır. Kimse bize onu öldürmek için emir veremez”

04 Temmuz 2022 23:15

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilmesine ilişkin soruşturmada tutuklanan eski Binbaşı Fikret Emek’in ifadesine T24 ulaştı. Emek, sulh ceza hakimliğindeki sorgusunda, eski binbaşı Nuri Gökhan Bozkır’ın kendisiyle ilgili iddialarını reddederek, "Cinayetten bir veya iki gün önce Eskişehir’de memleketimde izinliydim. Bu işin içinde olsam en az 2-3 ay önce araştırma safahatı olması gerekir. Hablemitoğlu milli bir adamdır. FETÖ ile mücadele vermiştir. Kimse bize onu öldürmek için emir veremez. Ben bunu kesinlikle yapmam. Bu cinayeti FETÖ’nün işlettiği yönünde genel bir kanaat vardır. Ben FETÖ ile düşmanım” dedi.

Mahkeme sorgusu ortaya çıktı

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturmada gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınan eski Özel Kuvvetçiler Fikret Emek ile Tarkan Mumcuoğlu tutuklanmıştı. Hakkında gözaltı kararı verilen Özel Kuvvetler Komutanlığı(ÖKK) eski MAK komutanı emekli Albay Mustafa Levent Göktaş ise adresinde bulunamamıştı. Cinayeti organize ettiği iddiasıyla tutuklanan emekli Binbaşı Fikret Emek’in mahkemedeki sorgusu ortaya çıktı. T24’ün ulaştığı sorgusunda Emek, Ukrayna’dan MİT operasyonuyla getirilen Gökhan Nuri Bozkır’ın beyanlarını reddetti.

“Bozkır’ın beyanları çelişkili”

Bozkır’ın, cinayetin koordinasyonunu yaptığını öne sürdüğü ve olay yerinde keşif yaptıktan sonra hazırladığı raporu kendisine verdiğini söylediği Emek, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliğinde şunları söyledi: “Hablemitoğlu cinayetinde beni suçlayacak herhangi bir somut delil yoktur. Gökhan Nuri Bozkır’ın beyanlarını kabul etmiyorum. Kendisi 3 farklı ifade vermiştir, hepsi birbirleriyle çelişkilidir. Cinayetten bir veya iki gün önce Eskişehir’de memleketimde izinliydim. Bir hazırlık ve operasyon içerisinde olmam mümkün değildir. Kullanmış olduğum belirtilen hatta ilişkin HTS kayıtlarında bir gün öncesinde Ankara’ya geldiğim görülüyor. Eğer Bozkır’ın ifadesinde belirtildiği gibi ben bu işin içinde olsaydım en az iki üç ay önce araştırma safahatı olması gerekir. Bu hazırlık safahatında ben yokum. Baz istasyonlarından benim Eskişehir’de olduğum görülmektedir. Aydın (Köstem) isimli şahsı tanımıyorum. Tarkan Mumcuoğlu da o dönemde Kazakistan’dadır. Ben o dönemde görevdeydim. Ben gaziyim, ağır yaralandım. Biraz hızlı yürüsem dahi rahatsızlanırken böyle bir operasyonun içinde olmam tamamen iftiradır.

“Ben FETÖ ile düşmanım”

Hablemitoğlu milli bir adamdır. FETÖ ile mücadele vermiştir. Kimse bize onu öldürmek için emir veremez. Ben bunu kesinlikle yapmam. Bu olayın içinde yer almam mümkün değildir. Bu cinayeti FETÖ’nün işlettiği yönünde genel bir kanaat vardır. Ben Ergenekon davasından dolayı cezaevinde yattım. Beni yargılayan hakim ve savcılara suç duyurusunda bulundum. Ben FETÖ ile düşmanım. Nuri Bozkır da FETÖ ile iltisaklı olduğumu beyan etmiştir. Bu beyanlar tamamen asılsız ve çelişkilidir. Ergenekon davası yüzünden ilk çocuğum olduğunda cezaevindeydim. FETÖ beni de mağdur etmiştir. Suçsuzum”

“Keşif raporunu Emek’e verdim”

Soruşturma kapsamında tutuklanan ilk isim olan eski ÖKK’cı Gökhan Nuri Bozkır, ifadesinde o dönem Özel Kuvvetlerde MAK Komutanı olan Albay Levent Göktaş’ın talimatıyla Hablemitoğlu’nun evinin olduğu bölgede keşif çalışması yaptığını söylemişti. Bozkır, yine Göktaş’ın talimatıyla gerekli koordinasyonu Fikret Emek’in sağladığını iddia ederek, cinayetin işlendiği yerde yaptığı keşfe ilişkin hazırladığı raporu Emek’e verdiğini öne sürmüştü. Bozkır, Hablemitoğlu’nun evinin bulunduğu bölgede hurdacı kılığında keşif çalışması yaptığını belirterek, “Tespitleri not alıp rapor haline getirdim. Raporu da Göktaş’a verdim. Göktaş rapora baktıktan sonra bunu Fikret Emek’e vermemi söyledi, ben de Emek’in makamına geçerek raporu verdim” demişti.