Gündem

Tutuklanan Elif Akkuş'tan mesaj: Barış Pehlivan ve Tolga Şardan'la özgürlükte buluşacağız

07 Kasım 2023 23:34

25 yıldır TRT’de çalışan ve bir süre önce gerekçesiz şekilde 3 aylığına görevden uzaklaştırılmasının ardından tutuklanan Elif Akkuş, "Gazeteci Abim Tolga Şardan’ın tahliye olmasına, kendim olmuş kadar sevindim. Aynı dileklerimi 9 Kasım’da duruşması olan meslektaşım Barış Pehlivan için de taşıyorum. Onlarla ve sevdiklerimle en kısa zamanda 'özgürlükte' buluşacağız" dedi.

25 yıllık savaş muhabiri Akkuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak", "tehdit", "şantaj" ve "iftira" suçlarından yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı hakimlik tarafından ise tutuklanmıştı. 

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Akkuş, avukatı Hüseyin Ersöz aracılığıyla bir mesaj gönderdi. Akkuş'un mesajı şu şekilde: 

"Herkese selam, öncelikle ben iyiyim. Beni öldürmeyen şey, her zamanki gibi güçlendiriyor. Hayatım boyunca çok zor şartlarda gazetecilik yaptım. Savaş bölgelerinde ölümler gördüm. Mavi Marmara Gemisinde gözaltına alındım. İsrail Hapishanelerinde kötü muameleye maruz kaldım. Ama hepsi geride kalan kötü anılar olarak hafızamda. Bugün içinde bulunduğum durumun ileride olacağı gibi… Ben kendi Vatanında esir tutulan bir gazeteciyim. Esirim çünkü haksız iddialarla, hukuksuz bir yargılamayla cezaevindeyim. Bu sebepledir ki Gazeteci Abim Tolga Şardan’ın tahliye olmasına, kendim olmuş kadar sevindim. Aynı dileklerimi 9 Kasım’da duruşması olan meslektaşım Barış Pehlivan için de taşıyorum. Onlarla ve sevdiklerimle en kısa zamanda 'özgürlükte' buluşacağız."