Gündem

TÜSİAD konferansında çeviri krizi: Almanya Cumhurbaşkanı kürsüyü terk etti

10 Aralık 2019 14:15

TÜSİAD'ın İstanbul'da gerçekleşen "Çin'i Anlamak Çin ile İş Yapmak" başlıklı konferansında çeviri krizi yaşandı. Konferansa katılan Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff kürsüde Almanca konuştuğu sırada kendisine çevirmen olmadığı söylendi ve İngilizce konuşması rica edildi. "Bu konuşmayı İngilizce devam ettirmem mümkün değil" diyen Wulff kürsüyü terk etti.   
                           

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, TÜSİAD'ın İstanbul'da düzenlediği "Çin'i Anlamak Çin ile İş Yapmak" başlıklı konferansa Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff da katıldı Wulff konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Almanca konuşmasına başlayan Christian Wulff'un yanına kısa süre sonra bir görevli geldi. Görevli, Wulff'a Almanca çeviri imkanı olmadığını belirterek İngilizce konuşmasını istedi.

Wulff, "Umuyorum ki gelecek yıl Almanya-Türkçe çevirmen ile konuşma yapabilirim benim bu konuşmayı İngilizce yapmam mümkün değil. Burada Almanca-Türkçe ve Türkçe-İngilizce çeviri hizmeti yapılacaktı. Ben de şimdi bir sonraki tartışmaya bensiz devam etmenizi teklif ediyorum" diyerek kürsüden indi.