Gündem

TÜSİAD'dan 29 Ekim mesajı: Cumhuriyetimizin değerleri ve bir asırlık kazanımları bugünümüze ve geleceğimize ışık tutuyor

28 Ekim 2021 17:21

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜSİAD), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümüne ilişkin paylaşılan mesajda, "Cumhuriyetimizin bugününde kurucu kuşağımızdan aldığımız mirasa karşı en büyük sorumluluğumuz, insani gelişim ve yetkinleşmeyi temel alan; çağın gereksinimlerini bilim, teknoloji ve inovasyonla karşılayan; siyasal, ekonomik, toplumsal kurum ve kurallarını güçlendirmeye odaklanan bir geleceği kurgulamak olacaktır" denildi.

TÜSİAD'ın mesajında şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana çağdaş, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti anlayışında hayat bulan Cumhuriyet değerleri bugünümüze ve geleceğimize ışık tutmaya devam ediyor. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kurucu kuşağımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyetimizin asırlık kazanımları, önümüzde uzanan 100 yıllık yeni dönem göz önünde bulundurulduğunda, ülkemizin müreffeh bir geleceğe ulaşması yolunda en büyük gücümüzdür. Yeni bir çağın eşiğindeki dünyamızda hak ettiğimiz konuma ulaşmamızın yolu Cumhuriyetin kazanımlarını gelişmiş, saygın, adil ve çevreci bir Türkiye vizyonu ile yeniden canlandırmaktan geçmektedir.

Cumhuriyetimizin bugününde kurucu kuşağımızdan aldığımız mirasa karşı en büyük sorumluluğumuz, insani gelişim ve yetkinleşmeyi temel alan; çağın gereksinimlerini bilim, teknoloji ve inovasyonla karşılayan; siyasal, ekonomik, toplumsal kurum ve kurallarını güçlendirmeye odaklanan bir geleceği kurgulamak olacaktır.

Cumhuriyetimizin 98’inci yaşında, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz."