Gündem

TUSAŞ'taki terör saldırısında şehit olanların kimliği belli oldu: Taksi şoförünü sırtından vurarak öldürüp bagaja koymuşlar

Biri şoför koltuğunda olmak üzere iki kişinin ticari taksiyle nizamiye bölgesine geldiği, uzun namlulu silahlarla taksiden inerek vardiya değişimindeki insanlara ateş açtığı görüldü

23 Ekim 2024 21:35

T24 Ankara

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'nde 15.30'da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı gerçekleşti. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. Akşam saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri kadın birisi de erkek olmak üzere iki saldırganın öldürüldüğü bildirdi. Terör saldırısında 5  kişinin şehit olduğunu, 3'ü ağır 22 kişinin de yaralandığını duyuran Bakan Yerlikaya, "Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütünün yapmış olduğunu değerlendiriyoruz" dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise saldırıyla ilgili ilk açıklamasında, "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

T24'ün edindiği bilgiye göre TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü ile TUSAŞ kalite kontrolcü Cengiz Coşkun, Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz ve güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ise TUSAŞ revirinde hayatını kaybetti. Taksi şoförü Murat Arslan ise olay yerinde taksinin bagajında öldürülmüş olarak bulundu.

TUSAŞ'a terör saldırısı: 2 saldırgan öldürüldü, 5 kişi şehit oldu, 22 yaralı var: "Büyük ihtimalle PKK'nın yapmış olduğunu değerlendiriyoruz"

"Oğlumu sırtından vurmuşlar"

TUSAŞ'a düzenlenen silahla saldırıda kimlikleri henüz tespit edilemeyen 1'i kadın 2 saldırganın, saldırıda 06 JMT 07 plakalı taksiyi kullanıp, Kahramankazan ilçesindeki duraktan taksiye bindiği ve saldırı öncesi şoför Murat Arslan'ı şehit edip, naaşını bagaja koydukları belirlendi. Saldırganlar taksiyle daha sonra TUSAŞ'a gidip, giriş kapısında araçtan uzun namlulu silahlarla inerek saldırıyı gerçekleştirdi.

Şehit taksi şoförü Murat Arslan'ın babası Mahmut Arslan, "Duraktan binmişler arabaya. TUSAŞ'a gidince katliam yapmışlar. Oğlumu aracın bagajına koymuşlar, sırtından vurmuşlar. Ben hala oğlumu göremedim" dedi.

Murat Arslan'ın arkadaşı Rasim Can Oraz da TUSAŞ'a yapılan saldırı nedeniyle üzgün ve sinirli olduklarını belirterek, "Biz Murat ağabeyin evinde 2 yıl kiracı olarak oturduk. İyi insanlardı, iyi esnaflardı. Kimseye bir zararları yoktu. Üzgünüz" ifadelerini kullandı

 


Ankara TUSAŞ'a bombalı-silahlı terör saldırısı; 2 saldırgan öldürüldü, 4 şehit ve 14 yaralı var

Ankara TUSAŞ’taki saldırıdan ilk görüntü

TUSAŞ'ta terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı geldi

Bakan Yerlikaya'dan TUSAŞ saldırısına ilişkin açıklama: 4 şehit, 14 yaralı var; yaralılardan 3'ünün durumu ağır

 

NATO'dan TUSAŞ saldırısına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ'a ilişkin ilk açıklama: Milletimiz bilsin ki Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak!

Bahçeli: Hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır!

TUSAŞ'a saldırının ardından siyasilerden ilk tepkiler; “Barışa gölge düşürmeye çalışıyorlar!”