Gündem

Türkiye ve Suriye depremiyle dayanışma albümü yayında!

02 Mart 2023 17:09

T24 Haber Merkezi

Müstesna Records ve Ransom Note iş birliğinde Türkiye’den ve dünyadan 48 organizatör, prodüktör ve sanatçının katılımıyla hazırlanan ve iki bölüm halinde yayınlanacak yardım kampanyası albümlerinin ilki Bandcamp’te yayınlandı. 

Türkiye ve Suriye’nin 6 Şubat günü iki büyük depremi yaşamasının ardından Türkiye’den bağımsız plak şirketi Müstesna Records ve İngiltere menşeili müzik yayıncısı Ransom Note’un çağrısıyla 18 ülkeden sanatçı bu projede buluştu. 

İkinci bölümü önümüzdeki Çarşamba yayınlanacak Turkey And Syria Earthquake Relief Compilation albümlerinden elde edilen gelir Türkiye’de Bir Kira Bir Yuva ve Suriye’de Molham Team organizasyonuna aktarılacak. 

Molham Team bir grup kendini işine adamış Suriyeli üniversite öğrencisi tarafından 2012’de Ürdün’de kuruldu. Gönüllüler, ellerine geçen tüm imkanları kullanarak, ihtiyaç sahibi Suriyelilerin gıda, barınma, ilaç gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Bir Kira Bir Yuva, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası tarafından 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin ardından evini kaybetmiş yurttaşlar ile kira desteği vermek ya da boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyen yurttaşları buluşturmak için başlatılan bir dayanışma kampanyasıdır.