Gündem

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın yöneticileri hakkında suç duyurusu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, vakfın topladığı 309 milyon liranın akıbetini sormuştu

20 Kasım 2019 09:43

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfının yöneticileri hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan” suçlarını işlemekten suç duyurusunda bulundu.

15 Temmuz bağış kampanyasında toplanan paraların kurulacak vakıf aracılığı ile hak sahiplerine ulaştırılacağını açıklayıp gereğini yerine getirmeyen yetkililer ile vakıf yöneticilerinin hukuka aykırı ve açıkça suç teşkil eden fiiller işlediğine dikkat çeken Emir, konuya ilişkin yapılan açıklamaların da tatmin edici olmadığını dile getirdi.

Emir, suç duyurusu dilekçesinde, 15 Temmuz kampanyasının ne zaman sonlandırıldığı, toplanan 309 Milyon liradan hak sahiplerine şu ana kadar ne kadar ödeme yapıldığı, vakfın kuruluşundan bu yana mevzuat uyarınca ne tür işlemler gerçekleştirildiği gibi sorular sordu.

"299 milyon liranın akıbeti belirsiz"

Vakıflar Genel Müdürlüğü kayıtlarında vakfın mal varlığının 10 milyon lira gözüktüğüne dikkat çeken Murat Emir, toplandığı belirtilen 299 Milyon liranın akıbetinin de açıklanmasını istedi. Emir, mahkemeye sunulan adreste böyle bir vakıf bulunmadığı ve bu suretle mahkemeye yanlış ve aldatıcı bilgi verildiği, vakfın merkezinin neresi olduğu gibi konuların yetkililer tarafından cevapsız kalmasının kuvvetli suç şüphesi oluşturduğunu belirterek ilgililer hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan” suçlarını işlemekten suç duyurusunda bulundu.