Gündem

Türkiye Psikiyatri Derneği: Doç. Dr. Koray Başar planlı saldırıya maruz kaldı; ülkemizin güvenliği ve geleceği açısından çok ciddi bir tehdittir

05 Temmuz 2022 20:00

Türkiye Psikiyatri Derneği yayınladığı açıklama ile bir önceki genel başkanı Doç. Dr. Koray Başarır'ın planlı bir şekilde gerçekleştirilen olayda darp edildiğini aktardı. "Hekimliğin evrensel değerlerini hiçe sayan bu saldırının planlı olması ülkemizin güvenliği ve geleceği açısından çok ciddi bir tehdittir" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, saldırganların yakalanması ve böyle saldırıların bir daha yaşanmaması için yetkililer göreve çağırıldı. Psikiyatr Necip Çapraz, "Koray Başar maalesef bir saldırıya uğradı. Çok üzgünüm. Tüm sağlık çalışanlarını yarın ortak basın açıklamasına destek olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullanırken, Ceza hukuku profesörü Adem Sözüer ise, "Dr. Başar'ı iştirak halinde saldırıp mağdur edenler;mağdurla aynı görüşte olanları da tehdit etmek suretiyle,ifade ve bilim özgürlüğüne de saldırmaktadırlar." dedi.

Türkiye Psikiyatri Derneği bir önceki genel başkanı Doç. Dr. Koray Başarır'ın dün akşam saldırıya maruz kaldığını duyurdu. Yayınlanan açıklama ile saldırı kınanırken, sorumlu devlet kurumlarının, sağlık çalışanlarının güven içinde yaşayabilmesini sağlamakla yükümlü olduğu hatırlatıldı.

Psikiyatr Necip Çapraz sosyal medya hesabından şöyle yazdı: "Değerli bir hekim, mükemmel bir arkadaş, çalışkan bir akademisyen, onurlu bir insan, derneğimizin bir önceki başkanı Koray Başar maalesef bir saldırıya uğradı. Çok üzgünüm. Tüm sağlık çalışanlarını yarın ortak basın açıklamasına destek olmaya davet ediyoruz."

Profesör Adem Sözüer de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Bir bilim insanına görüşleri nedeniyle saldırı,bireysel şiddet suçlarından farklı anlam taşır. Dr. Başar'ı iştirak halinde saldırıp mağdur edenler;mağdurla aynı görüşte olanları da tehdit etmek suretiyle,ifade ve bilim özgürlüğüne de saldırmaktadırlar."