Ekonomi

Türkiye Otelciler Federasyonu: Salgın nedeniyle fiyat artışı kesinlikle olmayacak

"Müşteri çekmek için bazı otellerin ek indirim ve kampanyalara da başvurabilecek"

30 Nisan 2020 13:26

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, yeni tip  Koronavirüs salgınından sonra Türk otellerin fiyatları yükseltmeyeceğini söyledi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre,  Çorabatır, “Salgın nedeniyle fiyat artışı kesinlikle olmayacak, bu konuda kimse endişelenmesin. Tur acenteleriyle bu sezona yönelik tüm sözleşmeleri geçen yıl imzalamıştık. Geriye dönük olarak da fiyat yükseltemeyiz” dedi.

Çorabatır, müşteri çekmek için bazı otellerin ek indirim ve kampanyalara da başvurabileceğini belirterek, bunun genel bir fiyat indirimi anlamına da gelmediğini belirtti.

Salgından sonra dezenfekte çalışmaları ihtiyacı ve personel sayısının artması nedeniyle otellerin giderinin yükselebileceğini kaydeden Çorabatır, “Ancak devlet salgından zarar gören sektörleri, özellikle de turizm sektörünü destekliyor. Bu destek tedbirleri oldukça yeterli. Yeni bir ihtiyaç doğarsa hükümetin turizm sektörünü sıkıntı içinde bırakmayacağına eminim” dedi.

Salgının Türk turizm sektörünü bitirmeyeceğini, salgından sonra Rus turistlerin daha fazla gelmeye başlayacağını belirten Çorabatır, “Önemli olan vaka sayısının düşmesi, bundan sonra da ülkelerin sınırları açması ve uçuşları başlatması. Ondan sonra ne kadar Rus turistin geleceğini tahmin etmek mümkün olacak” ifadelerini kullandı.