Paris 2024

Türkiye Olimpiyat kafilesi uğurlanırken konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Başarı hikâyeleriyle döneceğinize inanıyorum

Cevdet Yılmaz, kadın sporcu sayısının artmasından kaynanaklanan sevincini dile getirdi

23 Temmuz 2024 14:23

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Paris 2024 Olimpiyatları’nda Türkiye'yi temsil edecek olan "Team Türkiye" kafilesini İstanbul Havalimanı'ndan Fransa’ya uğurlama töreninde konuştu. "2002'de 278 bin lisanslı sporcu sayısı 16 milyona ulaştı" bilgisini veren Yılmaz, olimpiyatlara giden milli sporculara şu dileklerde bulundu: "Gücünüzü, azminizi ve yeteneklerinizi en üst düzeyde kullanacağınızdan hiç bir şüphemiz yoktur. Her birinizin Paris'ten başarı hikayeleriyle döneceğinize inanıyorum. Team Türkiye, yolunuz açık olsun. Sizi bugün dualarla ve alkışlarla uğurluyoruz. Yolunuz bahtınız açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun."

Yılmaz, son yıllarda Türkiye'nin spor anlanında büyük başarılara imza attığını belirterek, "Ülkemiz uluslararası alanda adından sıkça söz ettirmiştir. Geçtiğimiz günlerde A Milli Takımı'mızın Avrupa Şampiyonasında sergilediği performans milletimize büyük bir sevinç ve gurur yaşatmıştır" dedi.

"Spor yükselen yıldızımız olmuştur"

Gelecekten umutlu olduğunu kaydeden Yılmaz, "Filenin Sultanları'nın Avrupa birincilikleri, Mete Gazoz evladımızın okçuluktaki üstün başarıları, güreşte elde edilen altın madalyalar ve atletizmde kırılan rekorlar gibi daha pek çok alanda spor yükselen yıldızımız olmuştur" ifadelerini kullandı.Yılmaz, kadın sporcu sayısının artmasından kaynanaklanan sevincini de dile getirdi. (AA)