Gündem

Türkiye'nin 'FETÖ'den iadesini istediği isim Kazakistan'da Meclis Başkanvekili'ni dinledi

Levent Gök duruma, "Buna nasıl izin verdiniz?" diye tepki gösterdi

30 Kasım 2019 11:15

TBMM Başkanvekili Levent Gök, Meclis heyetiyle gittiği Kazakistan’daki toplantıda Türkiye’nin 'FETÖ'den iadesini istediği Doğan Yıldız'ın olduğunu öğrenince tepki gösterdi. Kazakistan Meclis Başkanı’na “Buna nasıl izin verdiniz” diye soran Gök, daha sonra da Twitter’dan “Kazakistan’dan FETÖ mensuplarının iadesini istedik” dedi. 

Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre, TBMM Başkanvekili Levent Gök, 26-27 Kasım tarihlerinde Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Günü nedeniyle Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nıgmatulin’in ev sahipliğindeki toplantıya katılmak üzere TBMM’yi temsilen bu ülkeye giderek konferansa katıldı. Konferans sonunda Türkiye Kazakistan Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Gök’e, Türkiye’nin iadesini istediği Doğan Yıldız’ın arka sıralarda oturarak toplantıyı izlediğini söyledi.

Toplantının ardından Türkiye ve Kazakistan Meclis heyetleri görüşme yaptı. Bu görüşmeye Gök ile birlikte AKP İstanbul Milletvekili Rumeyse Kadak, MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ ve Kazakistan Büyükelçisi Uyanık katıldı. Gök burada, Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nıgmatulin’e tepkisini dile getirerek, “Toplantıya geldik ama Türkiye’nin iadesini istediği bir FETÖ’cü toplantı salonunda bulunuyormuş. Buna nasıl izin verdiniz? Siz Türkiye’ye gelseniz, Kazakistan’ın aradığı biri sizin konuşma yaptığınız salonda bulunsa ne yaparsınız? Bunun gereğini niye yapmıyorsunuz? Halen FETÖ okulları burada faaliyet gösteriyor. Neden bir şey yapmıyorsunuz? Bunun izahının yapılmasını istiyoruz” dedi. Ancak Gök, bu sorularına tatminkar yanıt alamadı.