Spor

Türkiye'nin EURO 2020 kura çekimine kim ne dedi?

Şenol Güneş: Bakü'de oynamak güzel, ilk maçta İtalya'yı yenmek istiyoruz

30 Kasım 2019 22:54

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) kuralarında A Grubu'nda İtalya, İsviçre ve Galler ile eşleşti. A Milli Futbol Takımı, şampiyonanın açılış maçında 12 Haziran'da Roma Olimpiyat Stadı'nda İtalya ile karşılaşacak.

Türkiye daha sonra 17 Haziran'da Galler ile, sonrasında 21 Haziran'da İsviçre ile Bakü'de oynayacak.

TIKLAYIN - Türkiye'nin EURO 2020'de rakipleri belli oldu

Şenol Güneş: Bakü'de oynamak güzel, ilk maçta İtalya'yı yenmek istiyoruz

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş kura çekimi sonrası yaptığı açıklamada İtalya ile açılış maçının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "İnşallah gruptan çıkarız. İtalya takımıyla açılışta oynayacağımız karşılaşma oyun felsefemizi göstermek açısından çok önemli. Genç bir takımız ve yükselen değeriz. Çok daha fazla emek vermemiz gerekiyor. Herkes birbirini tanıyor. Ancak bizim bilinmeyen taraflarımız var. Açılış maçları sürprizlerle doludur. İnşallah ilk maçta İtalya'yı mağlup ederiz" diye konuştu.

Mancini: Türkiye elemelerde çok iyiydi, ancak kaybetmeye hazır olsunlar

İtalya A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini de kura çekiminden memnun olduklarını belirterek, "Roma'da çok Türk taraftar olacak. Gerçekten güzel bir kura çekimi. Bazı genç oyunculara oynama şansı verdik. Onlar da kendilerini iyi gösterdiler. Bu genç oyuncuların arasına bazı tecrübeli isimleri yerleştirdik ve iyi bir ritim yakaladık. Yüzde 100'ümüzü sahaya yansıtacağız. Açılış maçında Türk dostlarımla karşılaşacağım. Türkiye eleme grubu maçlarında çok iyi oynadı. Ancak Türkiye kaybetmeye hazır olmalı" dedi.

TFF Başkanı Özdemir: İtalya'ya da ilk mağlubiyetini tattırmak istiyoruz

Kura çekimi sonrası konuşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, "Hedefimiz bu finallere katılmaktı. İyi bir gruba çıktık. Bakü bizim kendi evimiz sayılır. Her zaman diyoruz ya, iki devlet bir millet diye... İyi bir takımımız var. İyi bir ahenk içerisinde oynuyoruz. Azerbaycan'da oynamamız bize gurur verecek. İtalya'yı tarihimizde yenemedik. Kendileri grupta 10'da 10 yaptılar. İtalya'ya da ilk mağlubiyetini tattırmak istiyoruz. Bu jenerasyona ve teknik direktörümüze çok güveniyoruz. Bu organizasyon aslında bizim hakkımızdı. Ancak Azerbaycan'da kendi evimizde gibi oynayacağız. İnşallah, iyi bir netice elde edeceğiz" dedi.

Giggs: Biz, Türkiye ve İsviçre ikincilik için mücadele edeceğiz

Galler Teknik Direktörü Ryan Giggs, "Ancak Türk taraftarları çok iyi biliyorum. Manchester United'ta oynadığım dönemde Türkiye'ye maça geldiğimizde daha havaalanında ‘Cehenneme hoş geldiniz' diye baskı yapmaya başlarlardı. Ama bu durum çok güzel. Ayrıca bizim taraftarlarımız da çok mükemmel. Bizim taraftarlarımız ve Türk taraftarlar bir araya geldiğinde mükemmel bir atmosfer oluşacaktır. Bu da iyi bir oyun olmasını sağlar. Çok zor bir grup olduğunu düşünüyorum. İtalya grubun favorisi durumunda. İyi ve genç bir oyuncu grubuna sahipler ve gol konusunda da iyiler. Biz, Türkiye ve İsviçre ile birlikte gruptan çıkmak için mücadele edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Petkoviç: Bizim açımızdan çok zor olacak

İsviçre'de Teknik Direktör Vladimir Petkoviç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kendileri adına çok zor bir turnuva olacağını söyleyen Petkoviç, "Türkiye Milli Takımı çok iyi bir eleme grubu geçirdi ve çok iyi bir jenerasyon yakaladıklarını gösterdiler. Yeni oyuncularla, jenerasyonu değiştirdiklerini de gösterdiler. Bizim açımızdan çok zor olacağını söyleyebilirim ancak tabii ki imkansız bir maç olmayacaktır, bunu da biliyorum" ifadelerini kullandı.