Ekonomi

Türkiye'de Eris varyantının görülmesinin ardından havacılık hisselerinde sert düşüş

15 Eylül 2023 13:53

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de 9 kişide Covid-19'un Eris varyantının görüldüğünü açıklamasının ardından havacılık hisselerinde sert satışlar yaşandı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününde yüzde 0,43'lük düşüşle 8084 lira seviyesinden işlem görüyor. Ulaştırma endeksi ise yüzde 4'e yaklaşan günlük kayıpla, en çok kaybettiren alt endeks olarak olumsuz ayrışıyor.

Saat 13.30 itibarıyla BIST 100 endeksindeki en büyük düşüş yüzde 4,5 ile Pegasus hisselerinde görüldü. Türk Hava Yolları ve TAV Havalimanları hisselerindeki kayıplar ise yüzde 4'e yaklaştı. 

Ne olmuştu?

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'de Eris varyantının görüldüğünü açıklamıştı. Koca, şu ifadeleri kullanmıştı:

"ENDİŞE KONUSU SAYILMAYACAK BİR GELİŞME. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız."

TIKLAYIN: Bakan Koca: Türkiye'de 9 kişide Eris varyantı görüldü

TIKLAYIN: Borsa günün ilk yarısında geriledi