Gündem

Türk-İş'in asgari ücret çalışmalarını yürüten heyetinden Hak-İş ziyareti

2020 asgari ücretleri için ilk teklifi veren Türk-İş, nihai rakamı Hak-İş ve DİSK ile görüştükten sonra belirleyeceklerini açıklamıştı

29 Kasım 2019 18:39

Türk-İş'in asgari ücret çalışmalarını yürüten heyet, Hak-İş'i ziyaret etti.

TIKLAYIN - 2020 yılı asgari ücreti için ilk teklif Türk-İş'ten geldi

Evrensel'in haberine göre, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret konusunun çok büyük bir kesimi ilgilendirdiğini, bu konuda bilinçli ve dikkatli hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Vergi düzenlemesi konusunda daha önce 3 konfederasyonun bir araya gelerek diyalog yolunu açtığını hatırlatan Irgat, asgari ücret konusunda da mevcut diyaloğun devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise ziyareti anlamlı bulduğunu, ülkenin içeride ve dışarıda karşılaştığı birçok sorun karşısında Türk-İş ile hareket ettiklerini, benzer ve ortak çözüm buldukları alanlarda çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Türk-İş'in asgari ücret konusunda gösterdiği iradeyi desteklediklerini söyleyen Arslan, asgari ücret konusunda iş birliği yapılması gerektiğini belirtti. Arslan, "Türkiye'deki asgari ücret bizim için yaşam ücreti haline geliyor. Bu kadar önemli, bu kadar geniş kitleleri kapsayan asgari ücretin tespit edilmesinde bu birlikteliği çok önemli buluyorum" dedi.