Ekonomi

Turizm yatırımcıları buluşuyor: TIF, 29 Kasım'da İstanbul'da

23 Ekim 2023 17:46

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) tarafından düzenlenen Turizm Yatırım Forumu’nun üçüncüsü (Tourism Investment Forum – TIF) bu yıl 29 Kasım 2023 tarihinde Hotel Raffles İstanbul’da gerçekleştirilecek.

 Tourism Investment Forum "Türkiye’nin en kapsamlı turizm yatırım etkinliği" olarak değerlendiriliyor.

Turizm yatırımcılarının dev sivil toplum kuruluşu olan TTYD’nin düzenleyeceği etkinlik; turizm yatırımlarının dünyaya entegre edilmesi, Türkiye’den dünya turizm işletme markası çıkması, büyük ve eşsiz iş birliği olanakları sağlaması, yeni dönem turizm trendlerini belirlemesi sebebiyle hem Türk hem de dünya turizm sektöründe önemli bir organizasyon haline gelmiş durumda…

 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte turizm sektörünün tüm bileşenleri bir araya gelecek.

 Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin,TTYD’ye ait bir marka ve organizasyon olan Turizm Yatırım Forumu’nun Türkiye ve yakın coğrafyada yerli yatırımcılarımızı dünyaya açmak ve yabancı yatırımcıları ülkemize çekmek için turizm yatırım ağlarının temel buluşma platformu olmasını hedeflemekteyiz.” dedi.

 Turizm sektörüne 60 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirmiş ve 130 milyon kişilik istihdam sağlamış üyeleriyle 200 bin yatağın üzerinde konaklama kapasitesini, 15 bin uçak koltuğunu, 15 havalimanını, 15 binin üzerinde yat kapasiteli marinayı ve ülkemizdeki tüm kruvaziyer limanları ile turizmin tüm değer zincirini içinde barındıran TTYD, Türkiye’nin yatırımlarını öne çıkartmaya yönelik çalışmalarına yoğun olarak devam ediyor. Bu çalışmaların en önemli uzantılarından birisi 29 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Raffles Hotel’de gerçekleştirilecek olan Tourism Investment Forum. Etkinlik bu yıl üçüncü defa düzenlenecek.

 Turizme yön veren fikir önderleri, uluslararası yatırımcılar, finansal kuruluşlar, bankalar ve fonlar, yerli/yabancı otel ve turizm tesisleri yatırımcıları ve işletmecileri, uluslararası zincir ve markaların yöneticileri, finans, hukuk ve proje geliştirme danışmanları, gayrimenkul geliştirme şirketleri, kruvaziyer limanları, marinalar, hava yolları, yenilikçi ve teknolojik oyun kurucuları ve yeni nesil yatırımcılar, online seyahat acenteleri, tur operatörleri, kamu kuruluşları katılımıyla dev bir organizasyon olan Tourism Investment Forum (TIF) destekçileriyle hem Türk hem de dünya turizmine şekil verecek bir organizasyon olma hedefi taşıyor.

 TIF 2023, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve TTYD’nin üyesi bulunduğu Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) stratejik ortaklığında gerçekleşiyor.

Turizm yatırımlarının geleceğini belirleyecek başlıklar

 Turizm sektörüne yön vermek, sürdürülebilir destek sağlayacak modelleri yaratmak, finansal yapıyı güçlendirmek, ihracat için destekler oluşturmak ve Türkiye’den global turizm zincir markalarını ortaya çıkarabilmek  gibi pek çok konu başlığının yerli ve yabancı üst düzey konuşmacılar tarafından tartışılacağı TIF 2023’e 500 yerli ve yabancı yatırımcının katılımı bekleniyor.

 Başkan Narin: Yeni ve yenilikçi modeller yaratılacak 

TTYD Başkanı Oya Narin, “Turizme ve turizm yatırımlarına yönelik güçlü planların, büyük vizyonun ve gerçekçi stratejilerin paylaşılacağı TIF 2023 dev bir buluşma noktası olacak. Uluslararası yatırımcı, otel markası, işletmeci, Türkiye’nin gelişen turizm potansiyeline yatırım yapmak isteyen finans kurumu, banka ve fon temsilcilerini bir araya getirerek, turizm ve otelcilikte yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi ve Türkiye’yi üst düzey bir yatırım destinasyonu olarak tanıtmayı amaçlıyoruz. TIF 2023 aynı zamanda bölgenin turizm yatırımları açısından tek B2B platformudur. TIF 2023 katılımcılarla birlikte sektöre yeni ve yenilikçi modeller yaratmayı hedeflemektedir” dedi.