Gündem

Turizm sektöründe kış yoğun geçecek; yabancı turist payının yüzde 40’lara ulaşması bekleniyor

23 Kasım 2022 07:41

Turizm sektörünün kış turizmi ile ilgili beklentisi bu yıl çok yüksek. Turizmde bu yıl son 5 yılın en hareketli kış sezonunun yaşanması bekleniyor. Pandemi kısıtlamaların olmadığı ilk yaz sezonunu yüksek dolulukla tamamlayan Türk turizmi, ilk kış için hazırlıklara erken başladı.

Ertelenmiş tatillerin gerçekleştirileceği ilk kış sezonu olacağı için önceki yıllara göre rezervasyonlar erken talep görüyor. Rezervasyonlarda yüzde 200’e varan artışlar yaşanıyor. Acentelerin erken rezervasyon kampanyaları yaptığı bu kış sezonunda Türkiye, fiyat avantajıyla yurt dışından da öne çıkıyor.

Nasıl Bir Ekonomi gazetesinde yer alan habere göre; termal sağlık turizmi ve kayak turizmi için talep oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor. Kış sezonunda pandemi öncesinden yurt dışının payı yüzde 25 seviyesindeyken, bu pay şu anda yüzde 35’e çıktı. Bu sezon yüzde 40’lara ulaşması bekleniyor. Sektör temsilcileri, Rus ve İranlı turistlerin yanısıra bu yıl Avrupalı turistlerin de Türkiye’nin gözde kayak merkezlerine yoğun talep gösterdiğine ve rezervasyonlardaki hareketliliğe dikkat çekiyor.

Seyahat acenteleri bu yıl, kış turizmi açısından önceki yıllara nazaran daha hareketli bir sezon ve otellerde yüzde 90 doluluk bekliyor.