Seçim 2024

Tuncer Bakırhan: Kayyımlar gönderilmiş, bölge kentlerindeki belediyeler AKP sömürüsünden kurtarılmıştır

31 Mart 2024 22:43

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada yerel seçim sonuçlarına ilişkin olarak, "Kayyımlar gönderilmiş, bölge kentlerindeki belediyeler AKP sömürüsünden kurtarılmıştır. Batı'daki birçok merkezde ezilenler, kadınlar, gençler kent yönetiminde söz sahibi olmuştur. Mecalleri kalmadı diyenlerin iddiası yine halkımız tarafından boşa çıkarılmıştır. Bu iradeye doğru yaklaşmayan kaybeder. DEM Parti'nin olmadığı bir denklem kurulamaz. Türkiye halkları bugün sandıkta ortak akıl ve uzlaşıyla demokrasiyi, barışı esas alarak çözüm mesajı vermiştir" ifadelerini kullandı. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, parti genel merkezinde yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. 

TIKLAYIN - CANLI BLOG | Yurt genelinde oy verme işlemi sona erdi, sayım sürüyor: İşte dakika dakika gelişmeler

TIKLAYIN - DEM Parti hangi il ve ilçeleri kazanıyor?

"Devlet gücünü arkasına alanlara, sistematik saldırılara karşı da mücadele ettik"

Bakırhan, belediyelerin kayyım yönetimlerden kurtarıldığını belirterek şunları söyledi:  

"Uykusuz kalarak her türlü ihlale karşı sandıkları koruyanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. İktidar kaybetti. Kayyım siyaseti iktidara kaybettirdi. Kürt halkı demokratik çözümden yana olduğunu bir kez daha gösterdi. Büyük Kürt düşmanlığı Kürt nefreti Batı ve Kürdistan'da iktidara kaybettirdi. Bu iradeye herkes saygı duymak zorunda. kayyım, sahte seçmen DEM Parti iradesine yenildi. Şu anda süreç devam ediyor. Şırnak merkezde haram seçmenle halkın iradesine el konulmaya çalışıldı. Bitlis ve Kars'ta ıslak imzalı tutanak sonuçlarına göre kazanmış durumdayız. Karslı, Bitlisli, Şırnaklı partililierimiz sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz. Tüm sandıklara itiraz edeceğiz, asla halkımızın oyunu çalanlara izin vermeyeceğiz. Aynı zamanda devlet gücünü arkasına alanlara sistematik saldırılara karşı da mücadele ettik. Her zamana olduğu gibi DEM Parti'ye baskı uygulandı. Devletin medyası DEM Parti'ye karşı çalıştı. Seçim meydanlarında da söyledik bunların alnı seccadede, akılları hilede. Seçim süreci boyunca çalışmalarımız engellendi. Yargı emniyet ortaklığı ile partimize baskı uyguladılar. Müşahitlerimiz, darp edildi, katledildi. Otobüs otobüs seçmen getirip halk iradesi gasp edilmeye çalışıldı. Bu seçimin kazananı Kürt halkıdır, halklarımızdır. Şu ana kadar ortaya çıkan manzara her türlü baskıya rağmen bir başarıya işaret ediyor.

"Halklarla, inançlarla, kadınlarla, gençlerle omuz omuza vererek toplumu koruyacağız"

Merkeziyetçi, tekçi mantık bir kez daha sandıkta mağlup edildi. Kayyımlar gönderilmiş, bölge kentlerindeki belediyeler AKP sömürüsünden kurtarılmıştır. Batı'daki birçok merkezde ezilenler, kadınlar, gençler kent yönetiminde söz sahibi olmuştur. Mecalleri kalmadı diyenlerin iddiası yine halkımız tarafından boşa çıkarılmıştır. Bu iradeye doğru yaklaşmayan kaybeder. DEM Parti'nin olmadığı bir denklem kurulamaz. Türkiye halkları bugün sandıkta ortak akıl ve uzlaşıyla demokrasiyi, barışı esas alarak çözüm mesajı vermiştir. Bu ülkenin demokratik geleceği ve refaha kavuşması için herkesi sorunları demokratik siyasetle çözmeye çağırıyoruz. Kürt halkının ezilenlerin temsilcisinin DEM Parti olduğu kanıtlandı. Her zaman olduğu gibi DEM Parti'ye büyük bir baskı uygulandı. Bizler açısından başta ekonomik kriz olmak üzere her türlü soruna karşı toplum savunmaktır. Ortak mücadele alanını arttıracağız. Halklarla, inançlarla, kadınlarla, gençlerle omuz omuza vererek toplumu koruyacağız. İktidar ve muhalefet bilmeli ki çözüm barıştadır. Seçim sonuçları ülkenin en acil ihtiyacı olan barış yolunun açılması gerektiğini ortaya koymuştur. Bu ülkeye barışı getirmek için mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum."

"Kürdistan'dan çekilin"

Çiğdem Kılıçgün Uçar ise "taşımalı seçmen" konusuna da değinerek, "Kürt olmak aslında başlı başına bir mücadele. Biz binbir emekle çok güçlü bir seçim çalışması yürüttük. Bu seçimlerin iradesi gaspçı kayyım rejimine en güçlü cevaplardan olmuştur. En güçlü cevabı Kürt halkı bu seçimle vermiştir. Taşımalı seçmene karşı Kürt halkı en güçlü cevabı vermiştir. 25 yıllık tecrite karşı Kürt halkı birliğiyle, direnişiyle en güçlü cevabı vermiştir. Yürüttüğü savaş politikaları, cinsiyetçi politikalar başta Kürt halkı olmak üzere bu halkın iradesine çarpmış ve paramparça olmuştur. Bu kazanım elbette ki hepimizin. Seçimler halen devam ediyor. Bitlis ve Şırnak'ta oy sayımlarının engellenmesi, sandıkların yakılması ve gözaltılarla birlikte devletin büyük bir baskısı var. Kürdistan'dan çekilin. Büyük kazandık, büyük kazanmaya devam edeceğiz" dedi.