Gündem

Tunceli'de, 15 gün boyunca eylem ve etkinliklere yasak

Yarın, Gülistan Doku için gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yapılmıştı

16 Ocak 2020 13:13

Tunceli Valiliği tarafından alınan kararla kent genelinde yapılması planlanan eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı açıklandı.

Konumu nedeniyle PKK/KCK, MKP/HKO, TKP/ML Konferans/TİKKA ve DHKP/C'nin kırsal alanda silahlı olarak faaliyet yürüttüğü tek ilin Tunceli olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"İlimizde sağlanan huzur ve güven ortamından rahatsızlık duyan müzahir kitlelerce günümüzde meydana gelen üzücü hadiseler çeşitli propaganda yöntemleriyle gerçeğe aykırı bir şekilde kullanıp kamuoyunun tepkisini ortaya çıkarmak ve bunu canlı tutmak amacıyla sık sık sokak eylemleri gerçekleştirmeye çalışıldığı görülmektedir.

Bu grupların, etkinliklerde son günlerde ilimizde meydana gelen asayişe müessir olaylar üzerinden kışkırtıcı eylem ve söylemlerle kişi, kurum ve kuruluşları hedef haline getirerek halkı kin ve düşmanlığa sevk ettikleri ve toplum psikolojisinde infiale neden olacak şekilde algı oluşturmaya çalıştıkları bilinmektedir.

Valilik ve kaymakamlık makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar hariç olmak üzere ilimiz mülki sınırları içerisinde basın açıklaması, protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, afiş, pankart asma, bildiri dağıtma, konferans gibi tüm eylem ve etkinlikler 16 Ocak 2020 günü saat 00.01 ile 30 Ocak 2020 gün saat 23.59’a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır."

Gülistan Doku için yapılacak mitinge katılım çağrısı yapılmıştı

Şehirde, 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için başta öğrenciler olmak üzere eylemler yapılmıştı. Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri Gülistan Doku ve Pertek’te 15 erkek çocuğun cinsel istismara uğraması hakkında yarın (17 Ocak'ta) yapacakları mitinge katılım çağrısında bulunmuşlardı. Mitinge, Tunceli Barosu, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokratik Halklar Federasyonu'nun katılacağı açıklanmıştı.

TIKLAYIN - Gülistan Doku için yapılacak mitinge katılım çağrısı