Gündem

Tunç Soyer: Seks kasedim olduğunu bile söylediler

"Başka bir siyaset dili mümkün"

31 Ocak 2019 09:12

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, 12 Eylül döneminde savcı olan babası Nurettin Soyer üzerinden kendisine yönelik eleştirileri yanıtladı. Soyer, “Ne o dönem bugün tekrar kaşınmalı ne de baba-oğul meselesine girilmeli. Eğer girecek olursak, pek çok insan için neler neler söylenebilir. Ama bunların hepsi haksızlık olur…” dedi. Soyer, siyasette başka bir dilin mümkün olduğunu ifade ederken “Babamı bırakın, en son Avrupa’da bir kadınla bir kasedimin olduğunu bile söylediler” ifadesini kullandı.

Soyer, Hürriyet’ten Ayşe Arman’a verdiği söyleşide “Siyasetin maalesef böyle bir şey” olduğunu söylerken şöyle konuştu:

“Her taraftan üzerinize geliyor. Maalesef. Ama ben bu yanlış siyaset kültürünün değişeceğine inanıyorum. Bu tür siyasi ayak oyunlarıyla siyaset yapmak bu topluma haksızlık. Siyaset, performans üzerinden yarışmalı. Başarı üzerinden yarışmalı. Vizyon üzerinden yarışmalı. Ne yazık ki bunları yapmaya fırsat bırakmıyor bu siyasi kültür!”

Soyer, “Peki alıştınız mı? Hâlâ yaralanıyor musunuz? Bugün üzüldünüz mü babanızla ilgili mesela?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

“İnsan üzülüyor. Yani tamamen alışmak, bunları yok saymak mümkün değil. Allah’tan şunu biliyorum: Bunların hepsi, bugünkü siyaset kültürünün argümanları, tartışmaları. Ve kesinlikle şuna inanıyorum: Başka bir siyaset dili mümkün! Zaten o yüzden devam ediyorum. Bu nedenle de bunların beni acıtmasına izin vermiyorum. Babamı bırakın, en son Avrupa’da bir kadınla bir kasedimin olduğunu bile söylediler.”

Söyleşinin tamamını okumak için tıklayın.