Gündem

TÜBİTAK Fen Lisesi velilerinden yurt tepkisi: 3 yılda, 1 yurt yapılamadı!

Veliler, "Beğenmiyorsanız çocuğunuzu okuldan alın" gibi sözler sarfedildiğini belirtti

28 Ağustos 2024 09:57

TÜBİTAK Fen Lisesi'nin öğrencileri ve velileri, 3 yıldır süregelen yurt sorunu nedeniyle tepkili. Gebze'deki lise, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında açılmasına rağmen, öğrencilerin barınma sorunu halen çözülemedi. Veliler, çocuklarının 4 kişilik odalarda 10 kişi kalmak zorunda bırakılmasına isyan ediyor.

Yurt inşaatı 3 yıldır tamamlanamadı

Evrensel'den Hasret Gültekin Kozan'ın haberine göre, Lisenin yurt inşaatının başlamasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen, yapım işleri tamamlanamadı. Veliler, Sanayi Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın uzaya astronot gönderme kapasitesine sahip olmasına rağmen, iki bina inşaatını bitirememesine anlam veremiyorlar. Veliler, "6 ay dediler, 3 yılda yapamadılar" diyerek duruma tepki gösterdi.

Öğrenci kapasitesi artıyor, sorun büyüyor

Her yıl öğrenci mevcudu artan okulda, yeni gelen 90 öğrenciyle birlikte toplam öğrenci sayısı 360’a yükselecek. Bu artış, mevcut yurt kapasitesinin yetersiz kalmasına neden oluyor. Geçici çözüm olarak öğrenciler, TÜBİTAK kampüsü içindeki MARTEK binalarına yerleştirildi. Ancak buradaki 4 kişilik odaların, 10 kişilik hale getirilmesi planlanıyor.

Veliler ve yönetim arasında gerginlik

Veliler, okul yönetiminin başta bu plana sessiz kaldığını, daha sonra ise sorunları oyalayarak geçiştirdiğini belirtiyor. 18 Temmuz'da yapılan bir toplantıda, idare velilere yurtları gezdirerek, inşaatın deprem nedeniyle geciktiğini ve 4 kişilik odaların 10 kişilik koğuş sistemine dönüştürüleceğini açıkladı. Bu durum, veliler arasında büyük rahatsızlık yarattı.

Yapımı üstlenen firma konkordato ilan etti

İnşaatı üstlenen firmanın konkordato ilan ettiği ve projeyi terk ettiği öğrenildi. Bu durum, ne okul idaresi ne de TÜBİTAK yöneticileri tarafından velilere bildirilmedi. Veliler, resmî makamlara yaptıkları başvurulardan benzer yanıtsız cevaplar aldıklarını ifade ettiler.

Velilerden çözüm çağrısı

Veliler, çocuklarının sağlıklı ve güvenli bir ortamda barınmalarını sağlamak amacıyla, okul ve yurt binasının bir an önce tamamlanmasını talep ediyor. Ayrıca, yaşananlar hakkında bakanlık ve TÜBİTAK'tan yapıcı adımlar atılmasını istiyorlar. Veliler, "Beğenmiyorsanız çocuğunuzu okuldan alın" gibi cevapların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, idarecilerin liyakate uygun belirlenmesi gerektiğini belirtiyorlar.