Gündem

Tuba Ersöz Ünver kimdir?

Tuba Ersöz Ünver, Türkiye'nin ilk başörtülü il başsavcısı oldu

20 Haziran 2022 10:30

Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK), 5 bin 75 adlî ve 351 idari hâkim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesi açıklandı. Kararnamenin ardından bazı hâkim, savcının, il başsavcısının ve yerel mahkeme üyesinin yeri değiştirildi. Gümüşhane Başsavcılığı'na atanan Tuba Ersöz Ünver ilk başörtülü il Başsavcısı oldu. Peki, Tuba Ersöz Ünver kimdir?, İlk başörtülü il Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver nereli, kaç yaşında?

Adlî ve İdarî Yargı 2022 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmalar, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından 19 Haziran 2022 tarihi itibarıyla tamamlandı. Kararname ile 5 bin 426 hakim ve savcının, 33 ilin başsavcısının, 351 yerel mahkeme üyesinin yeri değişti. Bu atamalar ile yeri değiştirilen isimlerden bir tanesi de; Gümüşhane Başsavcılığı'na atanan Tuba Ersöz Ünver oldu. 

Tuba Ersöz Ünver kimdir?

1989 yılında Elazığ'da doğan Ünver, aslen Elazığlıdır. Ersöz, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversite mezuniyetinin ardından Bakırköy'e ve Elazığ'a (2015-2016) adlî yargı hâkimi olarak atandı.

Türkiye'nin ilk tesettürlü baş savcısı olarak bilinen Tuba Ersöz Ünver'in daha önce Nazilli savcılığı görevini yerine getirerek, 2020 karanamesi ile Konya Beyşehir Başsavcılığı'na getirildi.

2017'de Şanlıurfa’ya bağlı Halfeti'de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. 2018'de, Aydın'ın Nazilli ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı yapmaya başladı. Nazilli Ağır Ceza’da görev yaptığı sırada, HSK tarafından yayınlanan son kararnameyle Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Nazilli Savcılığı'nda görev yapan Tuba Ersöz, 2020 kararnamesi ile birlikte Konya Beyşehir Başsavcılığı’nda göreve getirilmişti.

Adlî ve İdarî Yargı 2022 Yılı Ana Kararnamesi ile birlikte Konya Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı oldu.