Ekonomi

TSB Başkanı Benli: BES, enflasyonun üzerinde bir getiri sağlıyor

Benli, bir çocuk doğduğunda takı götürmek yerine ona hediye olarak BES katkısında bulunabileceğini söyledi

16 Ekim 2022 09:00

Türkiye Sigortalar Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, son 5-10 yıllık dönemde Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'in enflasyonun üzerinde getiri sağladığını belirtti.

TSB Başkanı Benli, Türkiye'de 19. yılını dolduracak BES'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Atilla Benli, sisteme katılan gençlere vurgu yaparak“18 yaş altının rüzgarı geliyor arka taraftan. Geçtiğimiz 5-10 yıllık dönemlere dönüp baktığımız analizlerimizde BES’in devlet katkısının da desteğiyle enflasyonun üzerinde getirirler getirdiğini gösteriyor. Bu çerçevede vatandaşlarımız da tasarruflarında BES’i merkeze aldı” ifadelerini kullandı.

18 yaş altındaki yaklaşık 500 bin katılımcının devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğünün 1 milyar 860 milyon liraya ulaştığını söyleyen Benli, artık bir çocuk doğduğunda takı götürmek yerine ona hediye olarak BES katkısında bulunulabileceğini ifade etti.

TSB Başkanı, BES’te otomatik katılımdakilerle birlikte 14.3 milyon vatandaşın bulunduğunu, 2023 hedefi olan BES ve OKS'de 17 milyon katılımcıya ise daha erken bir tarihte ulaşabileceklerini aktardı.

TSB Başkanı Benli, BES’te 10 yılını doldurup 56 yaşına gelenlerin maaş alabileceğini veya sistemden toplam birikimlerini alıp çıkabileceğini aktararak, “Bizim tecrübemiz, gördüğümüz şu anda sistemde kalmaya devam ediyorlar. Yani ödemeye devam ediyor. Hem devlet katkısından hem getirilerden yararlanmaya devam ediyor. Çünkü 56 yaş emekli olmak için bizim ülkemizde çok genç bir yaş, dolayısıyla vatandaşlarımız tasarruf etmeye yaşlılıkları için biriktirmeye devam ediyor" diye konuştu.

(AA)