Dünya

Trump, Yahudi yöneticilerine Nazi fırını 'şakası' yapmış

26 Haziran 2024 15:04

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı Donald Trump'la Beyaz Saray'daki görevinden önce yakın çalışan Barbara Res, 2024 seçimlerinde yine Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olacak iş insanının Yahudi yöneticilerle dolu bir odada "Nazi fırınları" şakası yaptığını belirtti. 

New York'taki Trump Tower'ın baş mühendisi ve 'Tower of Lies' adlı hatıratın yazarı Barbara Res, MSNBC yayınında yaklaşık 20 yıl birlikte çalıştığı Trump'ın sıklıkla "saçma sapan ifadeler" kullandığını söyledi. 

Res, "Yeni bir bina müdürü işe almıştık, Almandı. Trump biz yöneticilere adamın ne kadar iyi ve centilmen biri olduğundan söz ediyordu. Gerçekten de öyleydi. Odada Yahudi olan yöneticilere baktı ve 'Buna dikkat edin, fırınları hatırlıyor gibi' dedi, ardından da gülümsedi" diye konuştu.

"Odadaki herkes şoke oldu" diye devam eden Res, "Buna inanamamıştım. Ama Nazi fırınları ve insanları öldürmek hakkında şakalar yapıyordu, kendisi öyle biri" dedi.

Nazi Almanyası, Holokost ve İkinci Dünya Savaşı sırasında 6 milyon Yahudiyi sistematik şekilde öldürüldü. Toplama kamplarında öldürülen birçok Yahudinin cesedi, kurulan fırınlarda yakıldı.