Dünya

Trump: Tekrar başkan seçilirsem sadece görevin ilk gününde diktatör olacağım

06 Aralık 2023 15:41

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024'te Beyaz Saray'a dönmesi durumunda gücünü kötüye kullanmayacağının sözünü vermedi. 

Fox News'tan Sean Hannity, moderatörlüğünü yaptığı Fox News yayınında Trump'a iki kez başkan olması durumunda siyasi rakiplerinden intikam alıp almayacağını sordu. 

Hannity, "Amerika'ya hiçbir şartta intikam almak için gücünüzü kötüye kullanamayacağınızın sözünü verebilir misiniz?" diye sordu.

Trump, "Sadece ilk günlüğüne" diyerek Başkanlık koltuğuna geçtiği ilk gün başkanlık yetkilerini kullanarak ABD'nin Meksika'yla olan güney sınırın kapatacağını ve petrol çıkarma faaliyetlerini artıracağını söyledi.

Daha sonra Trump, Hannity'ye işaret ederek, "Bu adamı seviyorum" dedi ve ekledi:

"Bana 'Diktatör olmayacaksın değil mi?' diye soruyor. Ben de 'Hayır, hayır, hayır. Sadece ilk günlüğüne. Sınırı kapatacağım ve sonra (petrolü) çıkarıyoruz, çıkarıyoruz, çıkarıyoruz. Ondan sonra diktatör olmayacağım' dedim."

Hannity daha önce söyleşide Trump'ın gücü kötüye kullanıp kullanmayacağını sormuş, Trump da; "Şu an yaptıkları gibi mi?" demişti.

Trump, 2024 için adaylığını açıkladıktan sonra siyasi rakiplerine "böcekler" diye hitap etmiş ve kendisine "siyasi suçlamalar yöneltenleri" yargılayacaklarını söylemişti. ABD Başkanı Joe Biden, "Trump'ın ABD demokrasisini yok etme konusunda kararlı olduğunu" söylemişti.