Dünya

Trump'tan Orta Doğu itirafı

"Ülkemiz tarihinde verilmiş en kötü karardı, bir tane bile kitle imha silahı yoktu"

09 Ekim 2019 15:39

ABD Başkanı Donald Trump kendi partisinden ve Savunma Bakanlığı'ndan gelen tüm itirazlara rağmen ülkesinin on yıllara dayalı Orta Doğu politikalarını sosyal medya üzerinden tartışmaya açmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye'ye yönelik operasyon konusundaki ısrarının ardından Suriye'nin kuzeyinden ABD askerlerini çeken Trump, son paylaşımında ülkesinin geçmişte Orta Doğu'ya girmesini "ABD tarihinde verilmiş en kötü karar" olarak nitelendirdi. 

George W. Bush hükümetinin bir tartışmalı bir istihbarat bilgisini bahane ederek Irak'a girmesini ima eden Trump, "Yanlış ve kanıtlanmamış bir temele dayanarak savaşa girdik: KİTLE İMHA SİLAHLARI. Bir tane bile YOKTU" ifadelerini kullandı. Trump, bir kez daha ABD ordusunu Orta Doğu'dan "yavaşça" geri çekeceğini vurguladı.

ABD liderinin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar şöyle:

"ABD, Orta Doğu'da savaşarak ve polislik yaparak sekiz milyar dolar harcadı. Binlerce askerimiz öldü veya kötü şekilde yaralandı. Öbür tarafta da milyonlarca insan öldü. ORTA DOĞU'YA GİRMEK ÜLKEMİZİN TARİHİNDE VERİLMİŞ EN KÖTÜ KARARDI. Yanlış ve kanıtlanmamış bir temele dayanarak savaşa girdik: KİTLE İMHA SİLAHLARI. Bir tane bile YOKTU. Şimdi yavaş ve dikkatli şekilde mükemmel askerlerimizi ve ordumuzu eve getiriyoruz. Biz BÜYÜK RESME odaklanıyoruz. ABD HİÇ OLMADIĞI KADAR MÜKEMMEL"