Dünya

Trump'tan Kuzey Kore'nin "Noel hediyelerinin ne olacağı onlara bağlı" 'tehditine' yanıt: Belki Kim bana vazo almıştır

25 Aralık 2019 09:55

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile İlişkilerden Sorumlu Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ri Thae Song'un "ABD'nin 'Noel hediyesi olarak' ne alacağı tamamen kendilerine bağlı" ifadelerine atıfta bulunarak ülkenin lideri Kim Jong Un'un kendisine gerçekten bir hediye alabileceğini söyledi.

Silahlı kuvvetler mensuplarına açıklamalarda bulunan Trump, "Sürprizin ne olduğunu öğreneceğiz ve başarılı bir şekide bu durumla ilgileneceğiz" dedi.

"Herkes benim için sürprizler hazırlıyor, ne olacağını göreceğiz" diyen Trump, "Bu durumlar meydana çıktıkça üstesinde geleceğim" dedi.

Rae Thae Song'un açıklamaları "ABD yaptırımları kaldırmazsa Kuzey Kore yeni nükleer silahlar test edecek" olarak yorumlanmıştı.

Trump, "Belki füze tesit değildir de bana hediye olarak güzel bir vazo almıştır"  diye konuştu ve ekledi: "Ben de onun için iyi bir hediye alabilirim, hiç belli olmaz" dedi.

ABD ile Kuzey Kore arasındaki nükleer silahsızlanma görüşmeleri Şubat'taki liderler zirvesinin başarısız geçmesinin ardından durakladı.