Dünya

Trump'tan 2,5 yıl sonra ilk Twitter paylaşımı: Sabıka fotoğrafı

25 Ağustos 2023 11:06

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2,5 yıllık sessizliğin ardından, Twitter'a ABD siyasi tarihine damga vuracak sabıka fotoğrafıyla geri döndü. 

Trump, seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla Georgia eyaletindeki dava için perşembe akşamı Fulton Bölge Hapishanesi yetkililerine teslim oldu ve herhangi bir sanık gibi kayıt altına alındı. Parmak izi alınan ve kilo/boy ölçümü de yapılan Trump, sabıka fotoğrafı çekilen ilk ABD Başkanı olarak tarihe geçti.

Trump'ın 8 Ocak 2021'den bu yana yaptığı ilk paylaşımda 2024 seçim kampanyasının web sitesinin linki yer aldı. Trump, paylaşımında sabıka fotoğrafına tarihiyle yer vererek büyük harflerle, "SEÇİM MÜDAHALESİ ASLA TESLİM OLMA!" yazdı.

Trump, daha sonra kampanyasının e-posta listesinde bulunanlara üzerinde sabıka fotoğrafı bulunan tişörtler alabilecekleri bir link gönderdi. 

Trump'ın Twitter hesabı 6 Ocak 2021 Kongre baskınının ardından "kalıcı olarak" kapatılmış, ancak hesap Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından geçen kasımda tekrar açılmıştı. Trump, bu karara rağmen Twitter'ı kullanmıyordu.