Dünya

Trump'ın konutunda sahte mirasçı alarmı: "Rothschild hanedanın parçası gibi davranarak Mar-a-Lago'ya girdi, FBI soruşturma başlattı"

28 Ağustos 2022 09:28

T24 Dış Haberler

ABD yetkilileri, FBI'ın kayıp gizli belgelerle ilgili soruşturmasının merkezinde bulunan Donald Trump'ın Florida'da ki tatil köyü ve konutu Mar-a-Lago'ya ikinci bir yabancı ülke vatandaşının gizli kimlikle girdiğinden şüpheleniyor. 

Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi'nin (OCCRP) yayımladığı makaleye göre FBI, Ukraynalı bir kadının özel üye kulübüne Rothschild bankacılık hanedanının mirasçısı olduğuna dair sahte kimlikle girdiği iddialarını soruşturuyor. 

İddiaya göre 33 yaşındaki Inna Yashchyshyn, kendisini Mar-a-Lago'nun üyelerine Rothschild ailesinin mirasçısı olarak tanıttı ve eski Başkan Trump ile Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham gibi isimlerle sohbet etti.

OCCRP, Yashchyshyn'in "sahte kimlikle Trump'ın kulübünün güvenliğinin ne kadar kolay aşılabileceğini gösterdiğini" ifade etti. Bu potansiyel güvenlik zaafiyeti, özel kulübün içerisinde bulunan Trump konutunda gizli devlet belgeleri bulunması konusundaki endişeleri artırdı.

Yashchyshyn'in 2015'te Florida'da yaşayan Rus oligark Valery Tarasenko tarafından Kanada'da kurulan Hearts of Mercy'nin yönetim kurumunda olduğu belirtildi. 

OCCRP'ye göre hem Miami'deki FBI ofisi, hem de Kanada Sûreté du Québec'teki bölge polisi Yashchyshyn'in  temasları ile ilgili soruşturma başlattı.

FBI, geçen haftalarda Trump'ın Mar-a-Lago'daki konutunu basmış ve kutular dolusu belgeye el koymuştu.