Dünya

Trump'ın Iowa'daki ön seçim galibiyetinin ardından bir Cumhuriyetçi aday adayı yarıştan çekildi

Ramaswamy destekçilerine ve gazetecilere yaptığı açıklamada "Şu andan itibaren bu başkanlık kampanyasını askıya alıyoruz" dedi

16 Ocak 2024 08:12

T24 Dış Haberler

Ohio'lu iş insani Vivek Ramaswamy, Iowa'daki Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde dördüncü olduktan sonra başkan adaylığı yarışından çekildi. ABD eski başkanı Donald Trump, yüzde 51 oyla eyaletteki yarışı birinci bitirmişti. 

Ramaswamy destekçilerine ve gazetecilere yaptığı açıklamada "Şu andan itibaren bu başkanlık kampanyasını askıya alıyoruz" dedi. Ramaswamy ayrıca Donald Trump'a tam desteğini sunduğunu açıkladı. 

38 yaşında yarıştaki en genç Cumhuriyetçi aday olan Ramaswamy, kampanyasını Şubat 2023'te başlatmıştı. Kampanyasının önemli bir bölümünü finanse etmek için on milyonlarca dolarlık kişisel fon kullandı. Ramaswamy, sık sık iki oğlu Karthik ve Arjun'a atıfta bulunarak, Amerika'nın geleceğini kurtarmak için başkanlık yarışına girme sorumluluğu hissettiğini söyledi. 

Ramaswamy'nin kampanyasının büyük bir kısmı Trump'ı kararlı bir şekilde savunması etrafında şekillendi. Cumhuriyetçi aday adayı, Colorado Yüksek Mahkemesi'nin Trump'ın adını ön seçimden çıkarma kararını iptal etmesini istedi.

Ayrıca seçmenlerden Trump'ı ve mirasını kurtarmak istiyorlarsa kendisini Cumhuriyetçi Parti'yi temsil etmek üzere aday göstermelerini talep etti.