Dünya

Trump'ın eski danışmanı Bolton, Beyaz Saray'ın Twitter hesabına erişimini engellediğini duyurdu: Söyleyeceklerimden mi korktunuz?

23 Kasım 2019 11:26

T24 Dış haberler

"Yaşadıkları fikir ayrılıkları nedeniyle" ABD Başkanı Donald Trump'ın istifasını istemesiyle görevinden ayrılan eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Beyaz Saray'ın istifasından düne kadar kişisel Twitter hesabına erişimini engellediğini söyledi.

Kişisel hesabından iki aydan fazladır neden paylaşımda bulunmadığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolton, "Ulusal Güvenlik Danışmanı görevimden istifa ettikten sonra haksızca bastırılan Twitter hesabımı şimdi özgürleştirdik" yazdı ve Beyaz Saray'ın görevi bıraktıktan sonra kişisel hesabına erişimini engellediğini söyledi.

Bolton, "Beyaz Saray ne söyleyeceğimden mi diye korktu?" diye sordu ve ekledi; "Saklandığımı iddia edenleri hayal kırıklığına uğrattığım için özür dilerim".

Bolton, kişisel hesabına erişim sağladığı için Twitter'a teşekkür etti. 

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı, son günlerde Trump'a açılan azil soruşturmasında ifade verip, vermeyeceğiyle ilgili iddialar sebebiyle gündem olmuştu.