Dünya

Trump'ın damadı ve danışmanı Kushner'ın ortağı olduğu şirkete offshore hesaplardan 90 milyon dolar aktarıldığı saptandı

10 Haziran 2019 13:32

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'ın ortaklarından olduğu bir şirkete offshore hesaplardan 90 milyon dolar aktarıldığı ortaya çıktı. Para akışının Kushner'ın Beyaz Saray'daki görevine atandığı sıralarda başladığı bildirildi. 

The Guardian'ın aktardığına göre Cadre isimli şirkete yabancı kaynaklardan yatırımlar yapıldığı görülüyor. Paranın vergi cenneti Cayman Adaları'nda bulunan Goldman Sachs'a ait bir taşıyıcı tarafından yapıldığı bildirildi. Kushner, Trump'ın Orta Doğu danışmanı olarak diplomat yetkilerine sahip.

İvanka Trump ile evli olan Kushner, hükümette görev almaya başlayınca Cadre'de bulunan hisselerinin çoğunu satsa da bir bölümünü elinde tuttu. 

Bu bilgiler, Cadre'ye offshore hesaplardan yapılan yatırımların Kushner için bir "menfaat çatışmasına" sebep olabileceği tartışmalarına neden oldu. 

George Washington Hukuk Okulu'nda devlet ahlakı ve yozlaşma karşıtı hukuk dersi veren Jessica Tillipman, "İnsanlar (Kushner'ın) yanlış bir şekilde etkilenip etkilenmediğinden şüphe duyacaktır" dedi.