Dünya

Trump, hakkındaki suçlamaların ve sabıka fotoğrafının siyah seçmenlere hitap ettiğini öne sürdü: "Bana olanın kendilerine de olduğunu görüyorlar"

Trump, hakkındaki suç iddianamelerinin ve sabıka fotoğrafının siyah seçmenlere hitap ettiğini öne sürdü ve "kendisine olanın onlara da olduğunu" iddia etti

24 Şubat 2024 13:12

T24 Dış Haberler

Cumhuriyetçilerin başkan aday adayı ve Eski Başkan Donald Trump, hakkındaki suç iddianamelerinin ve sabıka fotoğrafının siyah seçmenlere hitap ettiğini öne sürdü ve "kendisine olanın onlara da olduğunu" iddia etti.

Hakkındaki davalarda toplamda 91 suçlamayla karşı karşıya olan Trump, Güney Carolina'nın Columbia kentinde siyah muhafazakarlardan oluşan bir topluluğa konuştu. Trump konuşmasında şunları söyledi:

"Hiçbir şey için, hiçbir şey olmayan bir şey için suçlandım. Bunu seçime müdahale olduğu için yapıyorlardı ve sonra ikinci kez, üçüncü kez ve dördüncü kez suçlandım. Ve pek çok insan siyahların beni bu yüzden sevdiğini söyledi çünkü çok kötü bir şekilde incitildiler ve ayrımcılığa uğradılar ve aslında beni ayrımcılığa uğruyormuşum gibi gördüler"

"Bana olanın kendilerine de olduğunu görüyorlar"

Trump, kalabalığa "Ulusumuzun tarihindeki en büyük kötülüklerden bazılarının, başkalarını hedef alıp onlara boyun eğdirerek özgürlüklerini ve haklarını ellerinden almaya çalışan yozlaşmış sistemlerden kaynaklandığını herkesten daha iyi anlıyorsunuz. Bunu anlıyorsunuz. Sanırım bu yüzden Siyahlar şu anda benim yanımda yer alıyor çünkü bana olanların kendilerine de olduğunu görüyorlar" dedi.