Dünya

Trump: FBI, evime yaptığı baskında 3 pasaportumu çaldı

Adalet Bakanlığı, pasaportların iade edildiğini belirtti

16 Ağustos 2022 08:13

T24 Dış Haberler

Eski ABD başkanı Donald Trump, geçen hafta evine yapılan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) baskınında ajanların pasaportlarını çaldığını iddia etti. 

Kendi kurduğu Truth Social platformunda paylaşımda bulunan Trump, "Mar-a-Lago'daki FBI baskınında diğer her şeyle birlikte 3 pasaportumu (birinin süresi dolmuş) çaldılar" açıklamasında bulundu: "Bu daha önce ülkemizde bir siyasi rakibe yapılmış görmediğimiz bir seviyede saldırı". 

Pazartesi günü ilerleyen saatlerde Trump'ın ekibi tarafından kaleme alınan ve POLITICO tarafından yayımlanan açıklamada el konulan pasaportlardan ikisinin süresinin dolmuş olduğu belirtildi. 

Adalet Bakanlığından Jay Bratt konuyla ilgili açıklamasında, "Trump'a ait 3 pasaporta el konulduğunu öğrendik; ikisinin süresi dolmuş ve biri aktif olan diplomatik pasaportu. Onları iade edeceğiz; saat 14.00'te alınmaya hazır olacaklar" dedi.

El konulan eşyalar listesinde pasaport yer almıyordu; ancak listede kullanılan ifadelerin "geniş" olduğu ifade edildi. Geçen pazartesi günü yapılan baskında gizli dosyalar arayan federal ajanlar, evden 15 kutu çıkarmıştı. 

Pazartesi akşamı NBC News'a konuşan bir Adalet Bakanlığı yetkilisi, pasaportların iade edildiğini bildirdi.