Dünya

Trump: Covid-19 Görev Gücü görevine devam edecek ancak ekipte değişiklik olabilir

06 Mayıs 2020 18:43

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip Koronavirüs'le (Kovid-19) mücadelenin koordinasyonu için Beyaz Saray bünyesinde kurulan Covid-19 Görev Gücü'nün dağıtılmayacağını açıklarken; ekipte bazı değişiklikler yapılabileceğini açıkladı.

Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in dün yaptığı "Covid-19 Görev Gücü'nü dağıtmayı düşünüyoruz" açıklamasının ardından, Twitter hesabından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Trump, Pence'in liderliğindeki "Covid-19 Görev Gücü'nün iyi bir iş çıkardığına ve gelecekte atılacak adımlar için de yüksek standartlar oluşturduğunu kaydederek "Solunum cihazlarımız azdı ve kötü durumdaydı, şimdi binlercesini üretiyoruz, bir kısmını da stokluyoruz. Solunum cihazına ihtiyacı olan diğer ülkelere de yardım ediyoruz" dedi. 

ABD'nin salgın döneminde test ve maske bakımından da önemli işler yaptığını da vurgulayan Trump, "Bu başarılarından dolayı, Covid-19 Görev Gücü, güvenliğe ve ülkemizin ekonomisinin yeniden faaliyete geçmesine odaklanarak, görevine süresiz devam edecek. Uygun şekilde ekibe eklemeler ya da çıkarmalar yapabiliriz. Görev Gücü virüse karşı aşı ve tedavi geliştirilmesine de odaklanacak. Teşekkürler" diye yazdı. . 

TIKLAYIN - ABD Başkan Yardımcısı Pence: Covid-19 Görev Gücü'nü dağıtmayı düşünüyoruz