Dünya

Trump, azlini destekleyen Hristiyan dergisini adını yanlış yazarak boykot etti: Bir daha okumayacağım!

20 Aralık 2019 15:35

ABD Başkanı Donald Trump, azledilmesine destek veren evangelist dergi Cristian Today'e tepki gösterdi. Trump derginin adının kısaltmasını da yanlış yazarak "Artık ET okumayacağım" dedi. 

ABD'nin ünlü papazlarından Billy Graham'ın kurduğu evangelist dergi Christian Today, Trump'ın azledilmesine destek verdi. Derginin azli desteklemesi Trump'la kopuşun büyük bir örneği olarak görüldü. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Mark Galli "Başkan siyasi gücünü seçimdeki rakibine karşı başka bir ülkenin liderini manipüle etmek için kullandı. Bu yalnızca anayasanın ihlali değil aynı zamanda ahlâkın ihlali" yazdı. 

Trump dergiye tepki göstererek artık okumayacağını söyledi. Twitter'de tepkisini gösteren Trump, şunları söyledi: "Aşırı solcu ya da bazılarının deyimiyle oldukça 'ilerici', Billy Graham ailesiyle uzun yıllardır bir alakası olmayan ve kötüye giden bir dergi olan Christian Today, rutin bir telefon konuşmasının dökümünü okumaktan anlamıyor. Onlar bunun yerine inançsız radikal solu tercih ediyor. ABD tarihinde hiçbir başkan benim kadar evangelist topluma katkı sağlamadı. Bu katkıyı sahnedeki Demokratlardan göremeyeceksiniz. Artık ET okumayacağım."