Gündem

TRT'nin profesöre 'ishal açıklaması teklif ettiği' iddiası Meclis gündeminde

02 Ekim 2019 11:18

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Ankara’daki salgın hastalığa ilişkin Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un, sosyal medya hesabından yalan söylemesinin istendiğine dair iddiasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.
 
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, "Ankara'daki ishal vakalarının sulardan kaynaklandığını açıklaması için TRT'nin kendisine teklifte bulunduğunu" iddia etti. Buna karşılık TRT'den açıklama geldi. Söz konusu iddiaları yalanlayan TRT, "Uzmanlığına başvurduğumuz bir bilim insanının, muhabirimizin haber refleksi üzerinden hiçbir temeli olmayan siyasi sonuçlar çıkartarak TRT'yi hedef göstermesini kınıyoruz" dedi.
 
Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldığı bir canlı yayında Ankara'da yaşandığı ileri sürülen temiz su sıkıntısına ilişkin olarak, "Ankara'nın acil değişmesi gereken boruları var. Maalesef bunlar Meclis'ten geçmedi, ben veto ettim, yeniden konuşacağız Meclis'te" dedi.
 
 
CHP’li Taşcıer, Prof. Dr. Şenol’un iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Taşcıer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

“Bilimsel olarak Ankara’da sudan kaynaklı bir salgın hastalık bulunmadığının ispatlanmasına karşın TRT’nin bir akademisyeni yalan söylemeye ve iftira atmaya zorlamasının arkasındaki amaç nedir?

TRT’nin bir akademisyeni yalan söylemeye ve iftira atmaya yöneltmeye çalışan yöneticileri kimlerdir Bu yöneticilerle ilgili bir soruşturma başlatılacak mıdır?

Vatandaşlarımızın vergileriyle ayakta duran TRT’nin, bir yalan ve iftira kampanyasının örgütleyicisi olmasıyla, tarafsız ve bağımsız kamu yayıncılığı görevi örtüşmekte midir?”