Gündem

Tren garında erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunan şahsa 19 yıl hapis cezası

2017 yılının başlarında Kayseri'de gerçekleşen olayın ardından, istismara uğrayan erkek çocuğu duruşmaya katılmadı

09 Ekim 2019 17:26

Kayseri'de 2017 yılında 15 yaşında olan bir erkek çocuğuna tren garı tuvaletinde cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 42 yaşındaki sanık, mahkeme tarafından 19 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık D. U. (42) ile avukatı katılırken, cinsel istismara uğradığı iddia edilen T. C. (17) duruşmaya katılmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kayseri İl Müdürlüğü vekilinin de bulunduğu duruşmada, 2017 yılının başında bir tren garının tuvaletinde 15 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan sanık D. U. ifadesinde şu sözleri kullandı: 

“Ben böyle bir şey yapmadım. WC’ye ben hiç gitmedim, mağdura karşı cinsel eylemim olmadı. Orası işlek bir WC olduğu için öyle bir şey olamaz, kamera kayıtları vardır. Çok ağır bir suçlamadır, suçsuzum, beraatımı istiyorum.”

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık D. U.’ya ‘çocuğa cinsel istismarı’ suçundan 16 yıl 8 ay hapis, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere toplam 19 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına karar verdi. (İHA)