Spor

Trabzonspor forması hediye edilen Berat Albayrak: 2010-2011 sezonunun şampiyon formaları yapılmış

Fenerbahçeli taraftarlar, Albayrak'ın bu açıklamasına tepki gösterdi

06 Haziran 2019 23:11

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir dizi programlara katılmak üzere Trabzon’a geldi. Burada Trabzonspor'un yeni sezon forması hediye edilen Berat Albayrak, "Yanlız bu forma 2010-2011 sezonunun formalarıymış. Yani Şampiyon sezonun formaları" diyerek “2010-2011 sezonunun şampiyonunun Trabzonspor olduğunu” iddia etti.

TIKLAYIN - Fenerbahçe'den açıklama: 2010-2011 şampiyonluğumuzu reddetmek, FETÖ'nün meşrulaştırılmasından başka bir anlam taşımamaktadır

Bayram ziyaretleri nedeni ile Trabzon'a giden Bakan Albayrak, Trabzonlu Gençler Taraftar Grubu'nun derneğine de ziyarette bulundu. Albayrak’a burada yeni sezon Trabzonspor forması hediye edildi. Bakan Albayrak, kendisine hediye edilen üzerinde ismi yazılı formayı görünce, "Yalnız bu forma 2010-2011 sezonunun formalarıymış. Yani Şampiyon sezonun formaları" açıklamasını yaptı. Fenerbahçeli taraftarlar açıklamaya tepki göstererek 2010-2011 sezonunun şampiyonluk kupasının Fenerbahçe müzesinde olduğunu hatırlattılar.

3 Temmuz 2011’de dönemin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile spor dünyasında tanınmış birçok kişiye yönelik düzenlenen ‘şike’ operasyonunun sonucunda açılan davada pek çok kişi hapis cezasına çarptırılmıştı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ‘FETÖ’ mensuplarının görev aldığı davalara yönelik olarak yapılan yeniden incelemeler kapsamında 'Futbolda Şike Davası'nın savcı ve hakimleri hakkında ‘kumpas’ iddiasıyla dava açılmıştı.


İşte Bakan Albayrak'ın sözlerine Fenerbahçeli taraftarların tepkileri: