T24 Spor
Trabzonspor’un Fransız oyuncusu Batista Mendy, sezon sonunda kulüpten ayrılmak istediğini belirtti. Orta saha oyuncusu, Galatasaray ile ilgili geçmişte yaşanan transfer gelişmeleri hakkında da konuştu.
Teknik direktör Fatih Tekke yönetimindeki Karadeniz temsilcisinin önemli isimlerinden Batista Mendy, Fransa'nın saygın spor gazetesi L’Équipe’e özel açıklamalarda bulundu.
25 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor'daki hedefinin iki sezonun ardından Avrupa’nın önde gelen liglerinden birine adım atmak olduğunu ve bu hedef için artık doğru zamanın geldiğini ifade etti.
Geçen yaz döneminde Premier Lig’den Crystal Palace, Serie A’dan Torino ve Süper Lig’den Galatasaray’ın kendisiyle ilgilendiğini, kış transfer döneminde ise Ligue 1 ekiplerinden Rennes’in devreye girdiğini belirten Mendy, bu girişimlerin kulübüyle yapılan pazarlıklarda sonuçsuz kaldığını dile getirdi. Yaz transfer döneminde hem kendisi hem de Trabzonspor açısından uygun bir çözüm bulunacağını umduğunu söyledi.
Bu sezon boyunca Bordo-Mavili formayla toplam 41 maça çıkan Mendy, 2 gol ve 2 asistle takımına katkı sağladı.