Spor

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan açıklama: Hiç kimse ya da herhangi bir kurum Trabzonspor’un şerefli taraftarını dünkü olayların önüne meze etmeye kalkışmasın

18 Mart 2024 21:16

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, dün Trabzonspor ve Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ardından açıklama yaptı. Doğan, kulübün resmi hesabından yaptığı açıklamada, "Hiç kimse ya da herhangi bir kurum Trabzon şehrini, Trabzonspor Kulübü’nü ve Trabzonspor’un şerefli taraftarını dünkü olayların önüne meze etmeye kalkışmasın!" dedi. 

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 yendi. Maçın bitiş düdüğüyle Trabzonsporlu taraftarlar ve Fenerbahçeli futbolcular arasında kavga çıktı, bir grup sahaya indi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Olayların takipçisi olacaklarını ifade eden Doğan'ın kulüp hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

"Yönetim Kurulumuz tüm yaşanan süreci dikkatli bir şekilde takip etmektedir.

Kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yarınki disiplin sevklerinden sonra yapacağı detaylı açıklamayı kamuoyuyla paylaşacaktır.

Şunun gayet iyi şekilde bilinmesini isteriz ki; hiç kimse ya da herhangi bir kurum Trabzon şehrini, Trabzonspor Kulübü’nü ve Trabzonspor’un şerefli taraftarını dünkü olayların önüne meze etmeye kalkışmasın! Buna asla izin vermeyeceğimizi hatırlatmakta fayda görüyoruz."

"Hiçbir zaman bu kadar nefret ve kin tohumları ekilmemiştir"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da olayların ardından açıklama yaptı. İki kulüp arasındaki nefret tohumlarını 13-14 yıldır ekmek için emek verenler olduğunu söyleyen Koç'un açıklaması şöyle: 

"Dün yaşananlar Türkiye için Türk sporu ve futbolu için utanç vesilesidir. Bu iki kulübü birbirine vurdurtmaya, kafa kafaya getirtmeye, iki kulüp arasında şiddet ve nefret tohumları ekmeye son 13-14 yıldır emek verenler var. Hiçbir zaman bu kadar nefret ve kin tohumları ekilmemiştir. Kardeşi kardeşe kırdıran ve 3 Temmuz'un sebebi olan bu terör örgütü belki de dün gece itibariyle bu kulüpler arasındaki çatışma seviyesini başka bir seviyeye ulaştırmıştır. Muhtemelen 2014'te yaşanan kurşunlama olayı da bunların ürünü."