Gündem

Trabzon'da isale hattı "dinamit" gibi patladı; sekiz katlı bina ve yola su doldu

28 Mart 2023 13:08

Trabzon'da ana isale hattı patlayınca tazyikli su, yolun karşısındaki sekiz katlı apartmana da sıçradı, çatı katı hasar gördü. Sahil yolu da suyla kaplanırken, ekipler onarım ve temizlik çalışması başlattı.

Öğle saatlerinde Yeni Mahalle Devlet Sahil Yolu'nda meydana gelen olayda, sahil yoluna paralel uzanan tali yoldan geçen ana isale hattı, büyük bir gürültüye patladı. Yer altından çıkan tazyikli su havaya fışkırdı.

Yükselen su, yolun karşısındaki sekiz katlı apartmana sıçradı, balkonları su bastı. Park halindeki araçlar ile bir iş yeri de suyla doldu. Esnaf, kendi imkanları ile dükkanlarına giren suyu temizledi. Apartman sakinleri de balkonlardaki suyu kovalarla boşalttı.

Su basan yol çift yönlü ulaşıma kapatılırken, sekiz katlı apartmanın hasar gören çatı katı tedbir amaçlı boşaltıldı. Bölgedeki su akışını kesen ekipler, temizlik ve arıza onarım çalışması başlattı.

"Dinamit patlamış gibiydi"

Tanık olduğu anları anlatan Ali Atalar, "Dinamit patlamış gibi oldu. Taş, toprak, su ile buraya geldi. Bina ve hatta arka kısmında kata su ulaştı. Kaçtık oraya daha yaklaşamıyoruz" diye konuştu. (DHA)